Reclamă

De la salate la dips la băuturi, castraveții sunt peste tot.

Interesant, castravetele este una dintre acele legume care sunt cunoscute pentru nenumăratele lor beneficii pentru sănătate. Dar dacă îți spunem că această legumă atât de sănătoasă are și unele efecte secundare rare de care trebuie să ții cont înainte de a le consuma în mod regulat.

Poate conține toxine

Pixabay

Există momente în care castraveții proaspăt tăiați devin și amari și fără gust. Acest lucru se datorează faptului că castraveții pot conține substanțe chimice, cum ar fi cucurbitacinele și triterpenioidele tetraciclice. Care transformă castraveții în amărăciune. Iar aceste substanțe chimice toxice pot, de asemenea, să devină dăunătoare pentru sănătate și să declanșeze, de asemenea, alergii rare fatale.

Pierderi de apă

Semințele de castraveți reprezintă o sursă bună de fibre și sunt bogate în cucurbitină, un compus care are proprietăți diuretice. Cu toate acestea, cantitatea de compus diuretic este ușoară în castraveți. Dar atunci când castravetele este consumat în exces poate duce la pierderi excesive de apă și poate provoca deshidratare.

Castravetele poate afecta, de asemenea, sănătatea renală

Castravetele este o sursă bună de potasiu, care ajută la gestionarea problemelor de tensiune arterială, dar un aport excesiv poate declanșa afecțiuni precum hiperkaliemia, care provoacă balonare, crampe, gaze și sănătatea rinichilor.

Afectează vasele de sânge

Castraveții sunt încărcați cu aproximativ 90% apă, ceea ce crește volumul net de sânge din vase. Ceea ce exercită presiune asupra vaselor de sânge pompând sânge către inimă. Aportul în exces de lichide crește presiunea vaselor și, de asemenea, perturbă dezechilibrul electrolitic.

Studiul realizat de Academia Americană de Alergie Astm și Imunologie privind reacțiile alergice ale castraveților la ființe umane sugerează că persoanele care sunt alergice la polenul de ambrozie, pepeni galbeni, ceai de mușețel, banane și semințe de floarea soarelui ar putea, de asemenea, să sufere de alergie după ce au consumat această legume cu coajă verde. Chiar dacă gătitul sau grătarul castraveților ar putea elimina această amenințare, este mai bine să înlocuiți dovlecelul cu același pentru a evita alergiile.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro