Încearcă să nu faci aceste trei lucruri, în ziua săbătorii Sfinților Petru și Pavel

Astăzi, 29 iunie, este o mare sărbătoare pentru creștinii din România. Sfinții Apostoli Pestru și Pavel sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă Română. Românii trebuie însă să fie atenți la mai multe aspecte, atunci când vine vorba de tradiții și obiceiuri rezumate la această sărbătoare.

Petru și Pavel sunt doi dintre cei mai importanți sfinți prăznuiți anual. În poporul român, exist foarte multe superstiții legate de ceea ce este bine să faci, sau să nu faci, de Sfinții Petru și Pavel.

Ce nu este bine să faci astăzi, de sărbătoarea Apostolilor Petru și Pavel

arhivă

Se spune că nu este bine ca femeile să toarcă. Dacă vor face asta, se vor întoarce colacii pe care i-au dat de pomană morților.

De asemenea, se spune că nu este bine ca fetele tinere să mănânce mere. Tradițiile spun că dacă vor face asta, se supără persoanele dragi care sunt decedate.

O altă superstiție amintește că oamenii care vorbesc urât în această zi, riscă să aibă un an plin de tristețe.

Cea mai importantă rugăciune pe care trebuie să o rostești astăzi. Te va feri de rele!

pixabay

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten. Iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre. Să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

pixabay

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!