Lady Di, așa cum a fost alintată de către public, a reușit să spargă multe bariere și să facă schimbări importante datorită iubirii sale pentru oameni.

Tocmai din dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie și de a fi mai empatică cu cei din jur, Prințesa Diana a trecut peste multe reguli ale familiei regale britanice. 

Diana a încălcat una dintre restricțiile case regale chiar înainte de a fi membră a familiei. Înainte de căsătoria cu Regele Charles, Lady Di a lucrat ca instructor de dans, educatoare și hostess la petreceri, fiind astfel prima noră din familia regală care a avut un job înainte de logodnă.

Top 10 situații în care Prințesa Diana a trecut peste regulile casei regale

Diana și-a ales singură inelul de logodnă dintr-un catalog.

Inelul nu a fost creat special pentru Prințesa Diana. De altfel, Prințul Charles nici nu a știut acest aspect. Ea a ales inelul dintr-un catalog de bijuterii deja create. Compus dintr-un safir albastru, rotund, înconjurat de 14 diamante, inelul a costat nu mai puțin de 28.000 de lire sterline. În acest moment, prețul bijuteriei a ajuns la 300.000 de lire sterline.

Lady Di a scris propriile jurăminte și a refuzat să pronunțe cuvântul „supune”.

Când și-au spus jurămintele pentru nuntă, Diana a refuzat să spună cuvântul „supune”, deși așa era tradiția. Kate Middleton i-a urmat exemplul când s-a căsătorit cu prințul William, în 2011.

Prințesa a îmbrăcat ținute deasupra genunchilor.

Prințesa de Wales a purtat des ținute haute couture la evenimente publice. La acea vreme, era considerat un gest deplasat. Diana a purtat rochii fără bretele, cu decolteu adânc sau cu spatele gol, încălcând regulile vestimentare ale casei regale.

Diana a purtat un choker.

Lady Di a trăit după propriile reguli, iar stilul s-a remarcat în fiecare detaliu. Așa că, și-a pus la îndrăzneală uns colier cu bentiță. Colierul de catifea cu safire și diamante birmaneze a fost inițial o brățară.

@fabulousmag The rebellious princess was constantly breaking protocol! #princessdiana #diana #ladydi #ladydiana #dianaspencer #royal #royalfamily #royalprotocol ♬ original sound – Fabulous


Și-a trimis copiii la o școală publică.

De obicei, copiii din familiile regale au tutori, dar Diana a încălcat această tradiție. Astfel, a ales să îi trimită pe Prințul William și Prințul Harry la o grădiniță și apoi o școală publică.

În fiecare sâmbătă, Prințesa își ducea fiii la Mc Donald’s.
Cei trei obișnuiau săptămânal să meargă la fast-food, iar după ce ajungeau acasă, mereu se uitau la film.
Diana a vorbit într-un interviu televizat despre problemele căsniciei sale.
Lady Di a acordat un interviu în care și-a descris disperarea privind mariajul cu Charles.
Prințesa și-a făcut manichiura într-un roșu aprins, deși regulile case regale permit doar nuanța de roz deschis.
A fost prima prințesă regală care a dat naștere viitorului monarh în afara casei.
Nu i-a fost teamă să poarte ținute închise la culoare în afara înmormântărilor.