Reclamă
Reclamă

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și 29 au fost rănite miercuri într-un atac al rușilor asupra Krivoi Rog, orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, conform Kyiv Independent.

Cinci dintre răniți sunt copii, a transmis pe Telegram ministrul ucrainean de interne Igor Klimenko. „Poliția documentează o altă crimă de război rusă,” a declarat el.

O explozie a fost raportată inițial în oraș de primarul Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, la ora 15:51. La scurt timp după aceea, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lysak, a comunicat că o rachetă a lovit o zonă rezidențială a orașului.

Reclamă

Zelenski a publicat la rândul său o înregistrare video realizată de echipe de salvare la fața locului, în care membri ai acestora sunt văzuți cum caută supraviețuitori printre resturile încă fumegânde ale unei clădiri.

Președintele Zelenski i-a îndemnat din nou pe aliații Ucrainei să-i livreze noi sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile ruse. „Sistemele moderne de apărare antiaeriană pot asigura protecția maximă a persoanelor, orașelor și pozițiilor noastre. Avem nevoie de ele atât cât este posibil. În fiecare zi și în fiecare oră, teroarea rusă demonstrează că Ucraina, împreună cu partenerii săi, trebuie să consolideze apărarea antiaeriană,” a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean a insistat asupra acestei cereri și marți, în timpul unei deplasări la Berlin. Ucraina a fost vizată în noaptea de marți spre miercuri de un nou atac masiv cu drone și rachete ruse, care au vizat inclusiv capitala Kiev și care au fost interceptate aproape în totalitate de apărarea antiaeriană, potrivit autorităților.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro