Reclamă
Reclamă

Cel puțin 34 de persoane au murit în India după ce au consumat alcool contrafăcut, contaminat cu o substanță toxică. Tragedia s-a produs în statul Tamil Nadu, din sudul țării, au declarat oficiali citați de BBC.

Cel puțin 80 de persoane sunt tratate în spitale pentru diverse afecțiuni, precum diaree excesivă, iar oficialii avertizează că numărul morților ar putea crește.

Două persoane au fost arestate până acum și o anchetă amplă este în desfășurare. Un oficial din poliție și zece angajați cu atribuții de control au fost suspendați din funcție pentru neglijență.

Reclamă

Zeci de oameni mor în India în fiecare an din cauza consumului de alcool contrafăcut de la distilerii de pe piața neagră. Contrabandiştii adaugă adesea metanol în amestecul lor, pentru a-i spori tăria. Dacă este ingerat chiar și în cantități mici, metanolul poate provoca orbire, afectează ficatul și poate duce la deces.

Tragedia din Kallakuruchi s-a produs după ce un contrabandist a vândut alcoolul la un magazin local, iar cei care au cumpărat băutura au început să aibă simptome precum amețeli, dureri de cap, vărsături, greață, dureri de stomac și iritații oculare. Toți au fost transportați la spital.

Autoritățile au anunțat o despăgubire de 1 milion rupii (12.000 de dolari, 9.425 de lire sterline) familiilor celor care au murit și 50.000 de rupii pentru familiile celor internați. „Cei implicați în crimă au fost arestați. S-au luat măsuri și împotriva oficialilor care nu au reușit să o prevină”, a scris un oficial pe platforma X (fostul Twitter).

Între timp, partidele de opoziție au criticat guvernul pentru că nu a reușit să reducă contrabanda cu alcool toxic și au cerut demisia ministrului responsabil cu supravegherea vânzării alcoolului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro