Din cele mai vechi timpuri, trandafirii au fost cultivați pentru parfumul, frumusețea și proprietățile lor vindecătoare.

Trandafirii, cu combinația lor unică de tulpini spinoase și flori parfumate, sunt adesea apreciați ca simbol al realizării, desăvârșirii și perfecțiunii.

După ce ați întâlnit tulpinile lungi cu spinii, sunteți răsplătit cu o floare de o mare frumusețe și un parfum fascinant. Cu alte cuvinte, trandafirii acționează ca o metaforă a vieții. După depășirea dificultăților, vei găsi armonie interioară, unire și fericire.

Ce simbolizează trandafirul pe care l-ai primit

Cel mai tare test pentru îndrăgostiți. Spune-ne ce trandafir ai primit de Valentine s Day, ca să-ți spunem totul despre relația ta!
Pixabay

Trandafirii sunt foarte simbolici. Adesea folosiți în heraldică, insigne și steme. Războiul Trandafirilor s-a desfășurat între Casa York (a cărei insignă heraldică purta un trandafir alb) și Casa Lancaster (trandafir roșu). Folosirea trandafirului ca simbol al tăcerii sau al secretului datează de la vechii egipteni sau greci. Unde inițiații în „mistere” sau religiile precreștine, purtau trandafiri în timpul ceremoniilor. Pentru a indica faptul că vor păstra inviolate orice secrete care erau transmise lor. În multe țări se obișnuia să atârne un trandafir peste întâlniri sau întruniri secrete. De unde termenul sub-rosa (literal „sub trandafir”) înseamnă confidențial.

Culoarea unui trandafir este, de asemenea, asociată cu semnificații simbolice. Fiecare culoare de trandafir, și chiar și forma și vârsta florii de trandafir. Transmit un sens diferit sau un mesaj tăcut de la cel care dăruiește la primitor.

Trandafirul roșu simbolizează dragostea, dragostea, frumusețea și curajul. Un boboc de trandafir roșu semnifică frumusețe și puritate. Un trandafir roșu fără spini înseamnă dragoste la prima vedere.

Trandafirii galbeni simbolizează prietenia și bucuria și noile începuturi.

Trandafirii portocalii simbolizează fascinația, dorința și senzualitatea.

Trandafirii roz indică apreciere și recunoștință, în special trandafirii roz închis. Trandafirii roz deschis sunt de obicei un semn de admirație și/sau simpatie.

Trandafirul alb reprezintă inocență și puritate. De asemenea, tăcerea, secretul și reverența. Bobocii de trandafiri albi sunt un simbol al copilăriei. Miresele selectează adesea trandafiri albi pentru buchetele lor de mireasă.