Acest teste de personalitate poartă amprenta lui Sigmund Froid. Fă-l și tu și vezi ce afli despre tine

Testele psihologice de personalitate reprezintă cea mai simplă și mai potrivită cale pentru a afla lucruri despre propria persoană. În testul de astăzi, vei reuși să afli care este perspectiva ta cu privire la diverse aspecte importante din viață. 

Testul aparține lui Sigmund Freud, care este considerat părintele psihanalizei. Este unul dintre cele mai cunoscute teste. De asemenea, majoritatea psihologilor îl utilizează. Dacă vrei să îl faci și tu, ai nevoie doar de o foaie și de un pix.

Vezi ce spune despre tine testul de personalitate a lui Sigmund Freud

Vei avea de răspuns la o serie de opt întrebări. Pentru fiecare răspuns în parte, există o explicație. Fă și tu acest test și vei fi surprins de lucrurile pe care le vei afla despre tine.

,,Eu sunt Mihaela Hodoșan, psiholog clinician și psihoterapeut și astăzi m-am gândit să facem un test de personalitate. Un test care evaluează personalitatea. Se numește și testul lui Freud.

Dacă doriți să participați la acest test, trebuie să luați o foaie și un pix. Pentru că veți avea 8 întrebări și este foarte, foarte important să vă notați răspunsurile de la fiecare întrebare pe foaie. 

1. Imaginați-vă că sunteți pe malul mării. Deci tu ești pe malul mării și privești în larg. Cum te simți? Pune pauză la video și notează-ți răspunsul la întrebare pe foaie. 

2. Imaginează-ți că te plimbi printr-o pădure și la un moment dat te uiți în jos. Ce vezi pe jos și cum te simți?

3. Te plimbi pe plajă și un stol de pescăruși zboară deasupra capului tău. Cum te simți? 

4. Privești mai mulți cai care aleargă. Ce emoții îți trezește această imagine? 

5. Te afli în deșert. În fața ta este un zid enorm, fără final, nu știi unde se termină. Dar tu observi că prin zid se vede o gaură și tu prin gaura aceea vezi o oază. Ce ai de gând să faci în continuare?

6. Ești în continuare în deșert și vezi o sticlă cu apă. Ce ai de gând să faci în continuare?

7. Este noapte și te-ai pierdut singur în pădure. La un moment dat găsești o casă și vezi că are becurile aprinse. Ce faci? 

8. Ești înconjurat de o ceață deasă și nu poți vedea absolut nimic în jurul tău. În situația asta, care este primul lucru pe care îl vei face? 

Ok, vă rog să aveți toate răspunsurile de la aceste 8 întrebări notate pe o foaie. Iar eu acum vă voi spune interpretarea pentru fiecare întrebare. 

@psihoterapeut.mihaelah♬ sunet original – Mihaela Hodoșan 🤍

1. Reprezintă atitudinea ta față de viață, emoții și dorințe.

2. Reprezintă sentimentele tale pentru familia ta. 

3. Reprezintă atitudinea ta față de femei. 

4. Reprezintă atitudinea ta față de bărbați. 

5. Se referă la strategia ta de a rezolva problemele. 

6. Reprezintă modul prin care tu îți alegi un partener sau o parteneră. 

7. Arată cât de pregătit ești pentru căsătorie și pentru a avea copii. 

8. Reprezintă atitudinea ta în fața morții.”

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!