Cel mai puternic jurnalist, CTP, vorbeşte despre căderea Guvernului orban şi moţiunea de cenzură.

Reclama

Reclama

În cadrul unui interviu pentru Digi24, Cristian Tudor Popescu a comentat faţă de strategiile politice temporare ale PNL şi PSD şi căderea Guvernului Orban, spunând că „ Nu am de unde să știu dacă a fost o înțelegere între domnii Ciolacu și Orban. Ce știu cu certitudine este că s-a desfășurat Campionatul Național de Ridicol Anticipat”.

Totodată, jurnalistul a vorbit şi despre mesajul lui Ciocalu adresat lui Orban, parafrazându-l pe Băsescu care s-a adresat în trecut lui Năstase: „Domnule Orban, nici nu știți cât de mic începeți să fiți…” „Ca să iei funia și să strigi în casa spânzuratului, înseamnă să-ți dai cu levierul în genunchi”, a concluziunat Cristian Tudor Popescu.

Reclama

Cristian Tudor Popescu a vorbit astfel despre moţiunea de cenzură şi situaţia actuală din politică în România.

„Nu am de unde să știu dacă a fost o înțelegere – numită blat -, între domnii Ciolacu și Orban sau și domnul Iohannis. N-am de unde să știu așa ceva. Ce știu cu certitudine este că s-a desfășurat „Campionatul Național de Ridicol Anticipat”. Asta știm sigur.

Nu știm dacă-i blat, dar ridicol anticipat este. În care campionat, câștigă cel ce se clasează pe locul doi. Ridicol, firește, condimentat cu prostie. Este un zăcământ național inepuizabil. Am spus-o întotdeauna – prostia -, ce petrol, ce minereuri, ce gaze… Nu, domne. Prostia este zăcământul nostru național cel mai bogat. Și care trebuie exploatat. Și este.

Domnul Ciolacu parafrazează, într-un acces de nătângie, ce i-a spus Traian Băsescu lui Adrian Năstase când l-a bătut în anul 2004. „Adriane nici nu știi, cât de mic începi să fii”.

Eu am dat întotdeauna exemplu această zicere a lui Băsescu, de folosire a unei imagini percutante, a unor cuvinte care creează imagine ca să o lipești de mintea alegătorilor. Și spuneam: dacă Băsescu ar fi spus „în ultima vreme, statura politică a domnului premier Adrian Năstase s-a diminuat considerabil”, dacă spunea asta, nu reținea nimic nimeni. În schimb, „Adriane nici nu știi cât de mic începi să fii” este eficientă ca imagine.

Ca să iei acum, să iei funia și să strigi în casa spânzuratului, parafrazând-o către Ludovic Orban, înseamnă să-ți dai cu levierul în genunchi. Asta face domnul Ciolacu, foarte încântat. „Ce-mi plac glumele mele!”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

loading...
ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii