Reclamă
Reclamă

Cel mai înalt câine mascul din lume, un dog german din Iowa, SUA, pe nume Kevin, a murit în mod neașteptat, întristându-și foarte tare stăpânii care spun că nu au avut suficient timp împreună. Kevin, care avea 3 ani, a murit după ce s-a îmbolnăvit și a suferit o intervenție chirurgicală neplanificată, potrivit unui comunicat emis de Guinness World Records, care în martie l-a recunoscut oficial drept cel mai înalt câine de pe glob.

Într-o declarație de presă, proprietarii lui Kevin, Tracy și Roger Wolfe, spun că toată familia este „devastată”, potrivit The Guardian. „Era cel mai blând băiat uriaș. Suntem atât de bucuroși că a reușit să doboare recordul și să aibă toate reflectoarele pe el. A adorat pur și simplu atenția care i s-a acordat. Mi-aș dori ca aceste rase uriașe și toți câinii să poată trăi mai mult”, au spus Tracy și Roger Wolfe.

Kevin măsura 0,97 metri până la greabăn, însă dacă se ridica pe picioarele din spate depășea înălțimea unui adult impozant. El și-a asigurat titlul de cel mai înalt câine mascul în viață din lume, după moartea lui Zeus, un câine de aceeași rasă, care era un pic mai mare decât Kevin.

Reclamă

Pe data de 13 iunie, Guinness World Records publicase un interviu cu soții Wolfe, care au povestit cât de bine a fost primit Kevin în familia lor formată din doi copii și mai multe animale, care locuiește în Des Moines, Iowa. Kevin, care și-a primit numele după personajul principal din filmele Home Alone, era terifiat de aspirator și alerga și sărea gardul ori de câte ori îl auzea. Era un câine emotiv, în ciuda staturii sale, dar extrem de blând și prietenos.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro