Reclamă

Când ai febră musculară după un antrenament, se poate simți ca un sentiment cu adevărat validator.

Știm că ați simțit un pic de mândrie după ce vă dureau fesierii din cauza acelui set suplimentar de genuflexiuni. Fără durere, fără câștig, nu? Durerea musculară după antrenament este o reacție comună la antrenament.

Când mușchii tăi lucrează din greu, se vor simți în mod natural puțin obosiți după aceea. Și, în cele din urmă, vor deveni mai puternici odată ce corpul tău se va recupera corespunzător.

Este destul de normal. Dar când durerea ușor enervantă devine dureroasă, acesta este modul în care corpul tău îți spune că este timpul să încetinești puțin.

1.Se poate rezolva rapid

Cel mai bun remediu pentru a scăpa de febra musculară. Ce trebuie să faci pentru a o combate rapid
Pixabay

Pentru a stimula recuperarea musculară, ajută să te gândești la cauza acelui disconfort post-exercițiu, pe care experții îl numesc ca durere musculară cu debut întârziat (DOMS). Apoi, vă puteți concentra pe cum să găsiți alinare și chiar să vă ajustați obiceiurile de recuperare. Pentru a încerca să preveniți dezvoltarea durerii după antrenamentele viitoare. Astfel încât să vă puteți întoarce la mișcare când și cum doriți, fără prea mult timp de nefuncționare.

1.Mănâncă ciuperci

Numeroase surse au identificat ciupercile ca având proprietăți antiinflamatorii care pot fi eficiente în reducerea durerilor musculare. Compușii antiinflamatori ai ciupercilor numiți polizaharide acționează pentru a reduce compușii citokinelor care cauzează inflamația.

2.Dormi

Sună simplu, dar lovirea sacului poate fi adesea exact ceea ce au nevoie mușchii tăi dornici. Legătura științifică directă dintre somn și recuperarea după exercițiu rămâne oarecum neclară, deși s-ar putea susține cu tărie că asta se datorează faptului că somnul implică o multitudine de funcții fiziologice care nu sunt întotdeauna ușor de definit și separat în mod clar.

Știm, totuși, că lipsa somnului poate contribui la niveluri mai mari de inflamație. Este posibil ca inflamația să nu fie un factor în special în DOM, dar contribuie la unele dureri musculare – iar odihna serioasă poate ajuta la atenuarea acestui lucru.

3. Mănâncă frecvent antioxidanți și proteine în următoarele 24 de ore

Shake-ul tău proteic post-lift face mai mult decât să-ți alimenteze mușchii. Un studiu din 2017 a constatat că proteinele au ajutat la recuperarea funcției musculare în cele 24 de ore după un antrenament plin cu contracții excentrice (care se întâmplă în general în majoritatea antrenamentelor bazate pe forță).

Și adăugarea de antioxidanți la acea masă a îmbunătățit și mai mult recuperarea după acele antrenamente. Așadar, urmărește să te încarci cu proteine (gândiți-vă la pui sau pește) și alimente bogate în antioxidanți (gândiți-vă la rodii și kale) după un antrenament greu și urmăriți ca timpul de recuperare să scadă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro