Sezonul rece a început și trebuie să fim mult mai atenți la alimentație și stilul de viață.

Nu sunt de ajuns medicamentele și suplimentele de la farmacie. Sunt importante, dar pentru prevenirea îmbolnăvirii și curățarea plămânilor, este importantă folosirea alimentelor pline de vitamine și antioxidanți.

Sezonul gripei și al răcelilor a început. Este important să ne adaptăm alimentația sezonului rece. Fiind predispuși răcelilor, ne putem ajuta organismul oferindu-i ce are el nevoie. Remediile naturale ajută să ne protejăm sănătatea, în timpul sezonului rece. Un simplu sirop din miere, lămâie și morcov este eficient pentru curățarea plămânilor.

Remediul natural pentru răceală și gripă. Din ce preparate poate fi pregătit

Siropul este bun pentru curățarea plămânilor de mucus și calmarea tusei. Este ușor de preparat și la îndemâna oricui, pentru că majoritatea oamenilor au în bucătărie aceste trei alimente.

Pixabay

Așadar, avem nevoie de morcov, lămâie și miere. Cum se prepară? Ei bine, curățăm 5 sau 6 morcovi mari, îi tăiem în cubulețe și îi fierbem în apă până se înmoaie. După procesul de fierbere, se zdrobesc morcovii cu o furculiță, după care adăugăm sucul de la o lămâie și 4-5 linguri de miere. Se amestecă bine, până când toate ingredientele sunt bine încorporate. Siropul se păstrează la frigider, într-un recipient de sticlă bine închis. Se iau câte 4-5 linguri din acest sirop, până când micile afecțiuni vor dispărea complet.

Beneficii ale siropului

Pe lângă faptul că este un remediu destul de puternic în lupta cu afecțiunile respiratorii, mai are calitatea de tratare a durerilor și infalmațiilor articulare. Siropul este și un bun anxiolitic. Este util în calmarea nervilor și a anxietății, dar este bun și în combaterea stresului. Calmează gastrita și arsurile de la stomac.

Datorită conținutului de betacaroten, pe care organismul îl tranformă ulterior în vitamina A, morcovul este sinonim cu sănătatea ochilor. Mierea este un aliment energic, datorită cantității de zaharuri, în procent de 70-80% și este recomandată folosirea acesteia în diverse rețete și remedii. Lămâia este bogată în compuși chimici vindecători, care îmbunătățesc vasele de sânge și imunitatea.