Din păcate, nu există nicio modalitate de a evita complet ridurile.

Totul, de la ceea ce faci cu ziua până la modul în care dormi, le poate încuraja să se formeze. Din fericire, există modalități de a le camufla. Dacă gândul de a face Botox este alarmant și ai încercat toate tipurile de machiaj din jur pentru a le acoperi, s-ar putea să ratezi una dintre cele mai simple modalități de a le diminua.

Nu este aplicarea mai multă machiaj – care chiar le poate accentua – și nu sunt proceduri costisitoare. Citiți mai departe pentru a afla ce recomandă dermatologii, experții în îngrijirea pielii și artiștii de machiaj pentru a vă ascunde ridurile.

1.Există o modalitate ușoară de a vă reduce ridurile

Cel mai bun mod de a-ți ascunde ridurile. Sigur nu ai încercat asta până acum
Pixabay

Cel mai important pas de îngrijire a pielii atunci când vă ascundeți ridurile este să mențineți pielea hidratată. Desigur, asta înseamnă să bei multă apă, dar include și folosirea unor produse care vor oferi o hidratare suficientă.

Artista de machiaj de celebritate Nydia Figueroa spune: „Pasul numărul unu pentru a ascunde ridurile este să menținem pielea hidratată. Și să menții cu adevărat un stil de viață sănătos în general. Cum ar fi să bei multă apă”.

Lynnette Cole, Global Education Director pentru PÜR Beauty și estetician autorizat, spune că „menținerea pielii hidratate este esențială pentru a minimiza aspectul ridurilor”. Cole sugerează, de asemenea, „să bei multă apă. Să amâni pentru a dormi și să încorporezi retinol, exfolianți delicati și protecție solară în rutina ta zilnică”.

2.Există produse care pot ajuta

Beți multă apă și încă nu vedeți rezultate? Poate că este timpul să-ți intensifici jocul cu produse hidratante. Recomandarea lui Figueroa este acidul hialuronic, care apare în mod natural în piele, ochi și articulații. Potrivit Medical News Today, funcționează pentru a „prinde apa în interiorul celulelor țesuturilor, menținând ochii umezi și articulațiile lubrifiate”. Acidul hialuronic pe care îl produce corpul tău scade în mod natural pe măsură ce îmbătrânești, așa că va trebui să folosești produse care îl includ ca ingredient.

Figueroa folosește acidul hialuronic pentru a combate ridurile „pentru că nu numai că hidratează pielea uscată. Dar ajută și la promovarea colagenului”.

3.Adaugă retinoizi în rutina ta

Dermatologul clinic și cercetătorul Enrizza P. Factor, MD, propune adăugarea retinoizilor, o clasă de compuși derivați din vitamina A, la rutina ta de frumusețe pentru a „reduce liniile fine și ridurile prin creșterea producției de colagen”. Factor explică că retinoizii „stimulează și producția de noi vase de sânge în piele, ceea ce îmbunătățește culoarea pielii”. Retinoizii vor ajuta la estomparea petelor de vârstă. Ceea ce face ca procesul de aplicare a machiajului să fie mai fin. Dacă pielea ta este netedă, vor fi mai puține cute pentru ca machiajul să se adună.

Melissa Urban, estetician licențiat și expert în îngrijirea pielii al aplicației de frumusețe Skinforyou, recomandă utilizarea unui retinoid de două sau trei ori pe săptămână, noaptea. Ea explică: „Retinoizii ajută la creșterea revoluției celulare pe piele. Și lucrează pentru a netezi textura în timp”.

4.Folosește uleiul de față ca ultimul pas în rutina ta

Heather Smith, proprietarul bareLUXE Skincare, explică că unul dintre „cele mai importante lucruri despre ascunderea ridurilor este să te asiguri că machiajul pe care îl porți nu se așează în ele”. Ceea ce se întâmplă dacă pielea ta nu este hidratată.

Smith sugerează „folosirea unui ulei de față ca ultim pas în rutina dumneavoastră de hidratare vă va ajuta să vă mențineți pielea hidratată și să preveniți pierderea de apă”. Potrivit lui Smith, un ulei hrănitor, cum ar fi squalanul sau măceșul, funcționează cel mai bine. Deoarece sunt potrivite pentru toate tipurile de piele și nu vor cauza pete. Utilizarea unui ulei de față poate ajuta la blocarea celorlalte produse pe care le-ați pus pentru a garanta hidratarea în timpul zilei și în timpul somnului.