Reclamă

Cu toții știm că dulciurile nu sunt privite cu ochi buni în dietă, dar se pare că există un desert pe care îl poți consuma fără să te gândești că pui kilograme în plus. Nu te gândi că este vorba de ceva complicat, ci din contră, implică o rețetă simplă, gustoasă, dar mai ales cu puține calorii. Iată despre ce preparat este vorba. 

Găluștele cu prune, desertul ideal dacă te afli la dietă

Nutriționiștii recomandă celor care vor să nu ia kilograme în plus un desert simplu, dar delicios. Mai exact, este vorba despre găluștele cu prune, una dintre rețetele care ne amintesc de gustul copilăriei, dar și extrem de ușor de preparat.

Dacă vrei să rămâi în formă, dar nu te pricepi așa de bine în bucătărie, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă de găluște cu prune.

( CITEȘTE ȘI: Când este momentul ideal pentru a consuma desertul. Un medic explică detaliat )

Ingrediente: 

  • 1 vârf cuțit de sare
  • 500 g făină
  • 500 ml de apă
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g de pesmet
  • scorțișoară
  • 50 g de unt
  • 2-3 linguri de zahăr tos
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 500 g de prune
Cel mai bun desert care nu pune pe tine nici măcar un kilogram! Are numai 70 de calorii
Colaj Substantial

Mod de preparare:

Pentru început, se pune la fiert 500 ml de apă în care se adaugă sare și 5 linguri de ulei. Ulterior, se adaugă făină și se amestecă până când compoziția se transformă în aluat.

Cât timp aluatul este lăsat la răcit, prunele pot fi desfăcute, ca mai apoi să fie presate puțină scorțișoară și zahăr în interior.

Următorul pas este de a adaugă și ouăle peste aluatul răcit, zahăr vanilat și două-trei linguri de zahăr tos.

Cu ajutorul unei linguri, se amestecă aluatul, ca mai apoi să fie rulat. Ulterior, se taie bucăți mai mici, pentru a fi formate găluștele. Se întinde fiecare bucată, se pune o prună și se acoperă.

Într-un vas, se spune apă, ca mai apoi să fie adăugate și găluștele. Atunci când se ridică la suprafață, pot fi luate.

Ultimul pas este de a topi puțin unt în care se adaugă pesmet și scorțișoară. După ce găluștele au fost scoase, pot fi trecute prin cele două ingrediente și sunt gata de servit.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro