Patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, Rinat Akhmetov, considerat cel mai bogat om din Ucraina, intervine în războiul de invazie pe care Vladimir Putin l-a început la el în țară.

Omul de afaceri este foarte implicat și continuă să facă tot ce-i stă în putință pentru a le fi de ajutor compatrioților săi ucraineni care au de suferit din cauza trupelor trimise de președintele rus să îi cucerească.

Ce spune Rinat Akhmetov, cel mai bogat om din Ucraina, despre uciderea de civili

Rinat Akhmetov, considerat cel mai bogat om din Ucraina, a anunțat că va investi tot ce are pentru că țara lui să-și revină după ce a fost invadată de ruși și distrusă de bombardamente.

Jurnaliștii de la Forbes Ucraina i-au luat un interviu miliardarului ucrainean. Sursa citată precizează că nu se știe locația în care se află în acest moment Akhmetov.

Întrebat de ce soldații ruși au omorât, în cele aproape trei săptămâni de la începutul războiului, au omorât foarte mulți civili ucraineni, cel mai bogat om din Ucraina a răspuns ferm:

„Nu există o explicație sau justificare pentru așa ceva. Ceea ce se întâmplă aici reprezintă crime de război și crime împotriva umanității, împotriva Ucrainei și a ucrainenilor. Aceste lucruri nu pot fi explicate sau justificate!”, a spus Akhmetov, pentru Forbes.

Cel mai bogat om din Ucraina face dezvăluiri șocante: „De ce au atacat rușii civili” Instagram / Facebook

Unde se află acum cel mai bogat om din Ucraina

Atunci când a fost întrebat unde a decis să se „refugieze” de când conflictul din Ucraina a început, miliardarul ucrainean a omis să dea o informație clară despre acest subiect.

„Sunt în Ucraina și nu am de gând să plec din țară. Împărtășesc aceleași sentimente cu toți ucrainenii. Vă spun sincer că aștept victoria Ucrainei în acest război. Și apoi vom începe să reconstruim țara, care va fi mai fericită și mai prosperă. Voi face toate eforturile pentru a-mi îndeplini acest țel”, a mai spus, potrivit aceleași surse, cel mai bogat om din Ucraina.