Reclamă
Reclamă

Cei trei suspecți în dosarul crimei din Oradea au fost arestați preventiv și riscă închisoare pe viață. Aceștia sunt acuzați de omor calificat în cazul fetei ucise și ascunse în valiză, precum și de tentativă de omor în cazul surorii sale, care a supraviețuit torturilor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Cristian Ardelean, a declarat că „Cele două victime au fost supuse de-a lungul timpului unor agresiuni fizice și psihice ce pot fi catalogate drept cruzimi. Au fost înfometate și ținute în condiții deplorabile, în toaleta imobilului în care locuiau, fără mâncare timp de aproape 2 săptămâni”.

Inculpații, două femei și un bărbat cu vârste de 24, 28 și 31 de ani, le reproșau victimelor că nu produceau suficienți bani din prostituție, motive pe care le invocau pentru aplicarea agresiunilor. Cadavrul fetei ucise a fost găsit într-un geamantan ascuns într-o remorcă, după ce unul dintre proxeneți a sunat la 112.

Reclamă

Purtătorul de cuvânt Cristian Ardelean a adăugat că „Nu știm care a fost strategia, nu pot divulga din conținutul mijloacelor de probă, dar cert este că acesta a sunat la 112 și a avut o contribuție la săvârșirea celor 2 infracțiuni”.

Tânăra supraviețuitoare este în stare gravă la spital, suferind de malnutriție severă și având multiple leziuni. Medicul-șef UPU Smurd Bihor, Hadrian Borcea, a explicat că „E o tânără, dar vârsta nu e foarte clară, undeva între 20-30 ani, cu foarte multe leziuni în jurul întregului corp, cu semne clare de malnutriție, starea e gravă”.

Vecinii din blocul unde erau ținute victimele au declarat că nu aveau nici cea mai mică idee despre ce se întâmpla în apartament. „Eu mă mir, sincer, dar îmi e și groază deja și o frică, teamă, nu știu, așa ceva nu a mai fost”, a spus unul dintre ceilalți locatari. Alt vecin a adăugat: „Cu siguranță nu mă așteptam la acest lucru și mai mult decât atât, consider zona ca fiind extrem de liniștită”.

Cei trei proxeneți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă închisoarea pe viață.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro