Vești bune pentru sute de mii de români! Se dau banii înainte de Sărbătorile Pascale. Iată cine sunt românii care vor beneficia de acest ajutor.  

În aprilie, sute de mii de români, inclusiv profesori și angajați ai Ministerului Educației, vor primi salariile în avans, pe 11 aprilie, cu trei zile mai devreme decât data obișnuită. Această decizie, luată de mai multe instituții, conform unui ordin emis de ministrul Finanțelor, are ca scop evitarea suprapunerii datei de plată a salariilor cu Vinerea Mare, pe 14 aprilie.  

Angajații care își vor primi salariile înainte de Paște

Ordinul nr. 1.247 din 28 martie 2023, încă nepublicat în Monitorul Oficial, stabilește măsurile pentru plata salariilor aferente lunii martie 2023. Aproximativ 295.000 de angajați sunt vizați de această măsură, conform datelor recente ale Ministerului Finanțelor. În ianuarie 2023, Ministerul Educației avea 294.930 de angajați în subordine, conform Edupedu.ro.  

Conform unei reglementări din 2005, angajații din Educație primesc salariile pe data de 14 a lunii. În calendarul anului școlar 2022-2023, 11 aprilie reprezintă a cincea zi a vacanței de Paști, iar Paștele ortodox este pe 16 aprilie. Elevii și profesorii se întorc la școală pe 19 aprilie, în ultimul modul al acestui an școlar.  

Cei mai norocoși angajați din România! Vor primi salariile înainte de Sărbătorile Pascale

Vești bune pentru români

Academia Română va plăti, de asemenea, salariile angajaților pe 11 aprilie, iar alte ministere vizate de ordin, precum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și instituții precum Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale, vor efectua plățile pe 12 aprilie. 

Ideea este primită cu bucurie de foarte mulți români care, din păcate, se confruntă cu probleme financiare din cauza vremurilor pe care le trăim. Salariile, destul de mici, le ajung cu greu românilor de la o lună la alta, motiv pentru care mulți oameni se vor confrunta cu probleme.