Reclamă

Puțini știu, însă, că muzica nu este făcută doar pentru a o asculta la petreceri și a te distra. Muzica este ceva mai mult. Ea chiar aduce beneficii reale pentru sănătate. Conform unui studiu efectuat în străinătate, muzica poate stimula amintirile și rememorarea momentelor din trecut.

Cei care ascultă o melodie preferată își pot aduce aminte de anumite clipe din viața lor, fără a conștientiza imediat. Conform specialiștilor, ascultarea regulată a unei melodii preferate te poate ajuta să îți îmbunătățești capacitatea de memorare. În cazul persoanelor care suferă de Alzheimer, muzica le poate ajuta să își adaptabilizeze creierul.

Profesorul Michael Thaut a efectuat un studiu interesant. Conform acestuia, atunci când ascultăm o melodie care are o semnificație aparte, se stimulează anumite căi neuronale și funcțiile creierului se îmbunătățesc.

Poate ameliora simptomele depresiei

Tot prin intermediul unui studiu realizat în anul 2017 s-a ajuns la concluzia că simptomele depresiei pot fi ameliorate prin muzică. Același lucru se poate întâmpla și pentru reducerea anxietății. De aceea, este important de știut că melodiile triste pot avea efect contrar, pot accentua depresia. Pentru a crește șansa de a obține rezultatele dorite, se recomandă ședințe de muzicoterapie, sub îndrumarea unui specialist.

Cei care suferă de aceste probleme de sănătate se pot vindeca prin muzică. Informații mai puțin știute

De asemenea, există anumite melodii care ne determină să dansăm. Specialiștii susțin că dansul este o formă excelentă de mișcare. Prin această activitate ne crește rezistența fizică și prevenim afecțiunile cardiovasculare.

Un studiu realizat în 2015 de cercetătorii de la Universitatea din Shanghai a arătat că melodiile cu un ritm relaxant pot reduce oboseala acumulată și cresc rezistența musculară. Muzicoterapia este indicată și persoanelor care urmează un tratament împotriva cancerului, cât și celor care au activitate fizică intensă, pentru reducerea oboselii.

De asemenea, muzica contribuie la reducerea durerilor. De aceea, în spitalele din afară, celor care suferă de dureri cronice li se pune muzică.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro