Președintele Donald Trump a fost ironizat fără încetare după ce a sugerat că lumina ultravioletă ar putea fi folosită „în interiorul corpului” pentru a ucide coronavirusul, dar există cercetări în curs pentru a face exact ce a sugerat Trump.

Reclamă

Firma farmaceutică Aytu BioScience a anunțat pe 20 aprilie, cu patru zile înainte de sugestia lui Trump, că a semnat un acord de licență exclusiv cu Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles.

Reclamă

Centrul s-a dezvoltat și testează un „Healight” UV-A, conceput pentru a fi introdus printr-un cateter în interiorul traheei pentru a ucide agenții patogeni, inclusiv coronavirusul.

Centrul s-a dezvoltat și testează un „Healight” UV-A, conceput pentru a fi introdus printr-un cateter în interiorul traheei pentru a ucide agenții patogeni, inclusiv coronavirusul.

Aytu BioScience a afirmat: „Tehnologia Headlight folosește metode proprii de administrare a ultravioletei intermitente (UV) O lumină printr-un nou dispozitiv medical endotraheal”, scrie Washingtontimes.com

Descoperirile pre-clinice indică impactul semnificativ al tehnologiei asupra eradicării unei game largi de virusuri și bacterii, inclusiv coronavirus.

La ședința de joi a grupului de lucru de la Casa Albă, Donald Trump a vorbit despre posibile terapii viitoare.

William Bryan, directorul interimar al sectorului științei și tehnologiei Departamentului Securității Interne, a informat reporterii despre modul în care lumina UV poate ucide virusurile de suprafață. Acesta a vorbit și despre experimente cu înălbitor și alcool izopropilic care elimină virușii în saliva expulzată și lichidele respiratorii.

„Deci, să presupunem că aplicăm corpului ceva colosal – fie că sunt ultraviolete sau doar lumină foarte puternică – şi cred că aţi spus că nu a fost verificat, dar veţi testa”, a spus preşedintele către medicul Deborah Brix, coordonator la Casa Albă pentru răspunsul la coronavirus.

Donald Trump a continuat:

„Apoi am spus, presupunând că lumina este adusă în interiorul corpului, ceea ce puteţi face fie prin piele sau în alt fel. Şi cred că aţi spus că veţi testa şi asta. Sună interesant”.

„Apoi văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face asta, prin injectare sau aproape o curăţare? Aşadar, ar fi interesant de verificat asta”.

Președintele a fost ironizat pentru ambele sugestii, mai mult pentru dezinfectant decât pentru lumina UV.

Totuși, inserarea luminii UV este exact ceea ce investighează Cedars-Sinai și  a vorbit cu Food and Drug Administration despre asigurarea aprobării de urgență pentru Healight.