S-ar putea să-ți începi dimineața cu o ceașcă caldă de ceai verde.
Sau să te bazezi pe un matcha de la prânz pentru o reluare rapidă. Dar dacă nu aplici deja ingredientul natural local, este timpul să faci câteva schimbări în rutina ta de piele. Cunoscut pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire, liniștitoare și antioxidante, nu e de mirare că ceaiul verde apare în tot mai multe produse de înfrumusețare. Pentru a afla exact cum funcționează, cine ar trebui să-l folosească și modalități de a-l încorpora în regimul dumneavoastră, am apelat la experți.
Ce este ceaiul verde?
Ceaiul verde este o substanță botanică derivată din frunzele și mugurii plantei de ceai Camellia sinensis. Componentele active ale ceaiului verde sunt polifenolii (numiți și catechine) despre care se crede că beneficiază pielea datorită proprietăților lor antioxidante și antiinflamatorii. EGCG este catechina cel mai bine studiată și este utilizată atât pe cale orală, cât și local pentru numeroasele sale beneficii potențiale pentru sănătate.
Ceaiul verde conține, de asemenea, cofeină și taninuri. Care acționează prin micșorarea vaselor de sânge și scăderea umflăturii.
Un pic mai performant, ceaiul verde este atât protector, cât și corectiv. Și este disponibil într-o gamă largă de formulări. Cum ar fi demachiante, seruri, creme hidratante și măști. Modul în care se obține și se depozitează ceaiul verde (cel mai bine este un loc răcoros și uscat) pentru a menține eficacitatea maximă a substanțelor fitochimice. Acestea sunt puterea produsului.
Beneficiile ceaiului verde pentru piele
Datorită naturii sale multiple, ceaiul verde a fost studiat ca tratament pentru o varietate de afecțiuni dermatologice. Cum ar fi acneea, rozaceea, psoriazisul, verucile virale și chiar cancerul de piele.
Protejează pielea: Ca antioxidant care elimină radicalii liberi cauzați de factorii de stres din mediu. Cum ar fi radiațiile UV și poluarea. Este o alegere logică să o adăugați la orice regim de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire pentru a proteja pielea. EGCG poate combate deteriorarea ADN-ului în celulele pielii prin promovarea reparării ADN-ului.
Minimizează semnele de îmbătrânire: ceaiul verde poate reduce semnele daunelor solare. Cum ar fi hiperpigmentarea, textura aspră și liniile fine.
Reduce excesul de sebum: Capacitatea sa de a reduce sebum cuplată cu proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene face ca ingredientul să fie potrivit pentru pacienții care suferă de acnee și cei cu tenul gras.
Calmează pielea: Ceaiul verde poate reduce inflamația în afecțiuni ale pielii. Cum ar fi eczema, psoriazisul și mătreața.