Reclamă

Dacă acum se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare, nu același lucru se poate spune despre preferințele culinare ale oamenilor, în urmă cu 50 de ani. Aripiorele de pui sunt considerate un adevărat deliciu și sunt întâlnite în orice bucătărie și restaurant.

În urmă cu 50 de ani însă, nu erau consumate, fiind considerate resturi necomestibile. Partea preferată din pui era pieptul, astfel aripioarele nu erau deloc considerate gustoase. Există o poveste în spatele acestor preparate gustoase, care a luat naștere în urmă cu mai mulți ani. Datorită ei, ele au devenit celebre.

Cum a luat naștere istoria celebrelor aripioare de pui

pixabay

Totul începe în seara zilei de 30 octombrie, în anul 1964. În locația Anchor Bar din Buffalo, Nwe York, și-a făcut apariția un grup de tineri. Printre ei s-a numărat și fiul unuia dintre cei mai cunoscuți proprietari de restaurante de lux din oraș, dar și fiica lui Teressa Bellissimo. Foame i-a cuprins pe tineri, iar Teressei i-a venit o idee fantastică. În timp ce se afla în incinta bucătăriei, aceasta a găsit un pachet de aripioare, primit cu câteva zile în urmă. Tânăra s-a gândit să pregătească un fel de mâncare.

Astfel, a amestecat aripiorele cu mai multe tipuri de mirodenii și le-a pus la prăjit. Teressa și-a servit prietenii cu acest preparat, pe care l-a asezonat cu bețișoare de țelină și sos de roșii. Ei au rămas uimiți de gustul bun pe care îl aveau, iar ziua următoare Bellissimo a introdus acest preparat gustos în meniul restaurantului.

Celebrului preparat i s-a răspândit imediat zvonul în toate Statele Unite ale Americii și astfel au ajuns aripioarele de pui să fie servite în toate restaurantele.

Tocmai în anul 1980 au devenit însă cunoscute în toată lumea. Pentru patronii restaurantelor, această idee a reprezentat un adevărat avantaj. Aceștia au observat o creștere substanțială a veniturilor, încât aripiorele picante erau consumate alături de băuturi reci și acidulate. Astăzi sunt găsite la tot pasul și consumate la scară largă de câți mai mulți locuitori din întreaga lume.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro