Gustul și textura fină sunt nemaipomenit de gustoase. Plină de arome și gusturi care îți vor face papilele gustative să danseze, iar cu siguranță vei continua să o prepari. Nu ai nevoie de bani foarte mulți pentru a o prepara, deoarece ingredientele nu sunt deloc unele costisitoare. Iar pe altele, mai mult ca sigur le găsești deja în bucătăria ta. Gospodinele obișnuiesc să o prepare foarte des, mai ales atunci când se anunță vizite pe neașteptate.
Nu este deloc complicat să prepari o astfel de prăjitură gustoasă. Nu trebuie să fii o gospodină desăvârșită, deoarece poate fi pregătită de oricine. Ingredientele îi oferă o textură pufoasă, iar aromele sunt desăvârșite. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti cea mai simplă prăjitură.
Ingredientele necesare pentru prepararea prăjiturii:
190 g de zahăr, 200 ml ulei de Floarea-Soarelui, 240 ml lapte, 20 g praf de copt, 460 g de făină, sucul sau coaja rasă de la o lămâie, 8 g de zaghăr vanilat, iar dacă optați pentru extractul de vanilie, e nevoie de o singură linguriță, o tavă cu diametrul de 24 de cm și zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare al prăjiturii:
Pasul 1. Cu un tel, bateți ouăle până la omogenizare. Aveți grijă să se tranforme într-o spumă.
Pasul 2. Peste compoziția de ouă bătute, adăugați sucul sau zeama de la lămâie, zahărul vanilat, uleiul rafinat și laptele.
Pasul 3. Peste întregul amestec, puneți făina cernută cu praful de copt. Vă puteți folosi de o spatulă, pentru a amesteca foarte bine. Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe.
Pasul 4. Tava o ungem cu unt. Mai apoi, adăugați întreaga compoziție și o răspândiți uniform cu o spatulă sau o lingură.
Pasul 5. Adăugați tava la cuptor preîncălzit, pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Pasul 6. Scoateți tava din cuptor și lăsați prăjitura la răcit pentru 15-20 de minute. Puteți presăra zahăr pudră, dacă doriți.