Nu există sărbători pascale fără pască cu brânză. De obicei, acest preparat se face cu brânză dulce și aluat pufos. În unele zone ale țării, pasca se face fără umplutura de brânză și doar din aluat dospit. De data aceasta, vă propunem o rețetă simplă de pască, pe care o poate face oricine. Iată cum se prepară!
Cui nu-i place pască de brânză cu vaci? Nu multe gospodine știu câtă brânză se pune la o anumită cantitate de aluat de cozonac sau cum se calculează necesarul de aluat pentru crucea de pe pască. Dar haideți să vedem cum se face rețeta tradițională de pască cu brânză. Cu siguranță, invitații de la masa de Paște vor fi impresionați.
Ingrediente pentru pască de brânză:
- brânză de vaci 300 grame
- unt – 50 grame
- apă minerală – 1/2 linguriță
- smântână – 60 grame
- ouă – 2 bucăți
- stafide – 100 grame
- făină de grâu – 1 lingură
- zahăr – 4 linguri.
Mod de preparare pască cu brânză de vaci:
Prima dată se amestecă brânza de vaci cu ouăle, smântâna și zaharul. După care se topește untul într-o baie de apă. Apoi se adaugă stafidele și untul în brânza de vaci. Într-un alt castron se adaugă făina cu apa minerală și se amestecă.
Se pasează bulgării mari de brânză de vaci. Apoi se unge tava pentru pască cu unt și se întinde aluatul de brânză de vaci. Pentru cei care vor se face și o cruce din aluat, se unge cu ou, și care se pune deasupra umpluturii. Cuptorul se setează la 25-30 de minute. La sfârșit, se mai lasă cuptorul cald încă 10 minute. Se scoate pasca din cuptor și se lasă la răcit! Poftă bună.