Cea mai scumpă cafea din lume este din excremente de pisică! Ştiai?

Reclama

Reclama

Aproximativ 1.400 de milioane de ceşti de cafea se beau zilnic la nivel mondial, aceasta fiind al doilea cel mai consumat aliment din lume. Puţini ştiu însă că există o cafea atât de diferită de celelalte, numită şi „cea mai scumpă cafea din lume”. Banii ca banii, dar modul de obţinere al acesteia este unul inedit.

Vorbim despre Kopi Luwac, cea mai scumpă cafea de pe Terra. O singură ceaşcă de cafea costă minim 50 de dolari, ea fiind cunoscută şi drept caviarul cafelei şi este produsă din…excremente de pisică.

Reclama

Cafeaua zibeta din excremente de pisică are un preţ estimativ de 600 de dolari /kg, este produsă în insulele Bali, Java şi Sumatra din Indonezia. Numele de Kopi înseamnă cafea, iar Luwak vine de la  pisica zibeta care ajută la producerea acestei cafele unice.

Pisicile asiatice zibeta sunt animale sălbatice, care se plimba prin plantaţiile de cafea pe timp de noapte. Ele consumă cele mai bune şi mai coapte fructe de cafea. Fructele şi boabele de cafea trec prin stomacul pisicii zibeta, unde are loc fermentarea, iar enzimele din stomacul pisicii schimba aroma cafelei. Pisica zibeta scoate apoi boabele în excrementele sale. Locuitorii insulelor din Indonezia aduna aceste excremente, boabele sunt adunate din excremente şi sunt spălate, se usucă şi  apoi se prăjesc pentru a produce băutura cea mai rafinată din lume.

 

loading...
ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii