Viciile sunt problemele perioadei moderne în care trăim. Dacă te confrunți cu astfel de situații și nu știi cum să renunți la vicii sau dacă cunoști pe cineva care are astfel de probleme, rostește această rugăciune. 

Rugăciunea lui Efrem cel Nou

Această rugăciune se spune de trei ori pe zi și se spune că reușește să scape pe oricine de dependențe. Despre Sfântul Efrem cel Nou se spune că a vindecat persoane bolnave, în special care sufereau de cancer, de depresie, orice fel de vicii.

Cea mai puternică rugăciune pentru dependențele din viața ta. Rostește-o cu credință și vei scăpa de ele
Doxologia.ro

,,Sfinte Părinte Efrem, venim acum înaintea ta, știind că tu ai primit de la Domnul darul de a-i tămădui pe cei cuprinși de lanțurile cele amarnice ale dependențelor. Tu știi nemăsurat mai bine decât noi că toți cei care sunt legați prin patimi lucrează ei înșiși pentru propria moarte sufletească și trupească.

Suntem cu totul neputincioși în a mai face ceva pentru unii ca aceștia, căci toate cele pe care deja le-am încercat au rămas aproape fără de roadă. Fiind apropiați nouă, am încercat în fel și chip a-i ajuta, însă toată truda și strădania noastră este parcă fără de nici un rost.

De aceea, ne punem toată nădejdea în tine, știindu-te alesul lui Dumnezeu, și te rugăm din adâncul sufletului: săvârșește tu ceea ce omul pământesc nu poate săvârși și adu nădejdea și în viețile celor ce s-au oropsit pe ei înșiși prin relele obiceiuri.

Miluiește-i, căci patima ce i-a cuprins mistuie sufletul lor cu focul cel întunecat al păcatului și al morții. Preschimbă și înnoiește sufletele lor, dăruiește-le liniște și statornicie, păzește-i și ferește-i de relele întâlniri și obiceiuri, adu lumina și pacea Evangheliei și a rugăciunii în viețile lor.

Sfinte Părinte Efrem, primește suspinul nostru pentru toți aceștia, ca și ei să te dobândească pe tine statornic mijlocitor și ocrotitor în toate zilele și astfel să apuce pe calea cea bună ce duce spre Împărăția cea veșnică a Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh.”