Astăzi creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire.

Aceasta este o sărbătoare religioasă importantă în calendarul creștin-ortodox, care se sărbătorește în fiecare an pe 25 martie. În România, această sărbătoare este cunoscută și sub denumirea de „Blagoveștenia” sau „Ziua Cucului”. 

Buna Vestire comemorează momentul în care Arhanghelul Gavriil i s-a arătat Fecioarei Maria și a anunțat-o că va Îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Această vestire este descrisă în Evanghelia după Luca, capitolul 1, versetele 26-38. Potrivit Evangheliei după Luca, Gavriil a venit la Maria și i-a spus „Bucură-te, cea plină de har, Domnul este cu tine: binecuvântată ești tu între femei!”. 

Sărbătoare importantă în România 

Buna Vestire este una dintre cele 12 sărbători mari ale creștinismului ortodox și marchează începutul Noului Testament, prin nașterea lui Iisus Hristos. 

Pe lângă aspectul religios, Buna Vestire este și o sărbătoare a primăverii, un moment de bucurie și de renunțare la vechile obiceiuri. În unele zone, se obișnuiește să se facă curățenie în casă, să se planteze flori și să se împartă colaci și vin roșu, simboluri ale tradițiilor românești. 

Se spune că cea mai puternică rugăciune a acestei sărbători poate deschide porțile Raiului și poate schimba complet viața celui care o rostește.  

Cea mai puternică rugăciune de Buna Vestire 2023. Trebuie rostită pe 25 martie pentru a face minuni
ziarullumina.ro

În această zi, credincioșii pot rosti cea mai puternică rugăciune. Se spune că aceasta are puterea de a face minuni și de a deschide porțile Raiului. 

Cea mai puternică rugăciune de Buna Vestire 

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate celelalte se vor adăuga vouă“, dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a merge pe calea mântuirii. În mâinile Tale este viața mea și fără Tine nu pot cunoaște nici împlinirea și nici bucuria cea adevărată. Știind aceasta, având dorința de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuți să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vieții acesteia.  

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poți ajuta. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere inima mea s-a strâns, și nu este nimeni care să-mi aline durerea. La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieții mele. Ajuta-mă să am o familie bineplăcută Ție, o familie peste care sa se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale. 

Ferește-mă, Doamne, de tot răul. Ferește-mă de o alegere greșită. Ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă-nșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să nu mă biruie patimile și poftele. Tu știi, Doamne, nepriceperea si slăbiciunea minții mele. Izbavește-mă prin harul Tău de neputințele care mă apasă. 

Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. O, grea este crucea răbdării, și greu îmi este să nu fiu covârșit de ea. Dar în Tine-mi pun nădejdea. Slavă Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului și slavă Sfinților. Amin!”.