Aceasta este una dintre cele mai importante rugăciuni adresate Maicii Domnului

Astăzi, 15 august este sărbătorită Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului. În rândul românilor, această zi are o semnificație importantă. Atât credincioșii ortodocși cât și catolicii sărbătoresc astăzi ziua în care  Fecioara Maria a părăsit viața pământească și s-a mutat la cea cerească. 

Fecioara Maria a murit adormind, asemenea unei ființe omenești. După ce a trecut la cele sfinte, ea a fost ridicată la Cer de către fiul ei, Mântuitorul Iisus Hristos. Înainte de a muri, Sfânta Maria a fost anunțată de către Arhanghelul Gavriil de trecerea ei în lumea cealaltă. Auzind această veste, bucuria ei a fost extrem de mare. S-a dus și s-a rugat pe Muntele Măslinilor, iar atunci copacii s-au aplecat în fața ei.

Este cea mai importantă rugăciune adresată astăzi Fecioarei Maria

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

arhivă

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale. Amin.”

Se spune Tatăl Nostru, apoi „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin!”.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!