Reclamă
Reclamă

Cea mai mare macara din România a fost adusă pe șantierul unui drum de ocolire a orașului Oradea pentru a monta grinzile unui pasaj rutier peste DN76, în apropiere de Băile Felix. în acest context, circulația va fi oprită azi în diferite intervale orare pe acest tronson.

Pe șantierul inelului metropolitan Oradea, a doua centură a orașului, lungă de 17 kilometri, se instalează cinci grinzi de 62 de tone fiecare deasupra drumului național 76. Pentru acest lucru a fost adusă o macara-gigant, de 600 de tone, cu care se face toată această operațiune.

Circulația rutieră a fost oprită în jurul orei 9.00 timp de 30 de minute, cât durează instalarea unei astfel de grinzi. Pe parcursul zilei, traficul rutier va mai fi închis temporar de încă patru ori, pentru montarea celorlalte grinzi.

Reclamă

Inelul metropolitan al municipiului Oradea costă peste 150 de milioane de lei și este finanțat din programul Anghel Saligny, de la Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor. Proiectul ar urma să fie dat în circulație în 2025.

Viaductul pentru care a fost adusă macaraua are o lungime de 400 de metri și are opt deschideri, fiecare cu câte cinci grinzi.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro