Reclamă

Moș Crăciun este așteptat de cei mici în fiecare an, în noaptea de 24 spre 25 decembrie. Micuții au fost învățați să îl întâmpine pe Moș Crăciun cu o mică gustare. Un pahar de lapte și o farfurie de biscuiți este meniul Moșului. Cei mici le pun lângă bradul de Crăciun, iar dimineața când vor merge să vadă cadoul lăsat de acesta, farfuria și paharul vor fi goale, drept dovadă că Moș Crăciun și-a făcut simțită prezența.

Copiii din America lasă de zeci de ani de zile lapte și prăjituri pentru Moș Crăciun. Deși suntem familiarizați cu acest gest, nu foarte multă lume știe care este povestea din spate. Invitat într-un episod special de Crăciun din „Acasă cu Paula Deen”, de la Fox Nation, un bucătar celebru a povestit legenda fascinantă din spate. Episodul a fost dedicat Crăciunului.

Cum a luat naștere legenda despre Moș Crăciun și gustarea lăsată de cei mici pentru acesta

Celebrul bucătar a povestit, într-un episod special, dedicat Crăciunului, despre legenda lui Moș Crăciun.

„Putem mulțumi olandezilor, împreună cu alți europeni veniți din Scandinavia pentru că au adus cooki-uri în America, din secolul al XVII- lea. După o schimbare a legilor de import, articolele de bucătărie ieftine, cum ar fi tăietoarele de cooki-uri, au fost în cele din urmă permise să fie impotate din Europa, pe piața americană.”, a spus Dean, invitat la celebra emisiune

Cea mai frumoasă legendă despre Moș Crăciun. De ce îi pun copiii sub brad prăjituri și lapte

Obiceiurile prăjiturelelor cu lapte a început încă din anii 1930, în perioada Marei Crize. Ținând cont de sitauția economică fragilă de la vremea aceea, părinții își învățau copiii cum să devină responsabili și recunoscători pentru puținul pe care îl au. Un simplu gest educativ al părinților, s-a transormat într-un obicei cunoscut. Este folosit de oamenii din întreaga lume, în pragul sărbătorilor de iarnă. Fiecare țară a adaptat acest obicei tradițiilor și au creat propria versiune a acestei tradiții de Crăciun.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro