Pastele sunt printre cele mai preferate feluri de mâncare, nu doar de români, ci și de oamenii din alte țări. Ușor de preparat și fără prea mulți bani, este soluția cea mai la îndemână pentru multe femei. Chiar și bărbații sunt cei care ajung să învețe cum să pregătească cele mai gustoase paste cu ton.
Pastele cu ton se numără printre mâncărurile preferate de majoritatea oamenilor. Această variantă te scoate din impas atunci când nu ai mult timp sau bani la dispoziție pentru a consuma alte preparate. Nu ai nevoie de foarte multe ingredinte, iar majoritatea sunt regăsite în aproape fiecare bucătărie.
Rețeta pentru cele mai gustoase și rapide paste cu ton
Dacă nu ai inspirație ce să gătești sau timpul pe care îl ai la dispoziție este limitat, pastele cu ton reprezintă o variantă potrivită. Ai nevoie de câteva alimente, cu ajutorul cărora poți prepara câteva porții de mâncare. Nu sunt deloc costisitoare, și pașii de prepare sunt ușor de urmat. Astfel, nu trebuie să fii maestru în arta culinară, ci ai nevoie doar de puțină atenție.
Ingrediente de care ai nevoie:
– o pungă normală de spaghete
– 2 conserve de ton, cu cantitatea de 240 g
– 2 cepe potrivite
– 2linguri de bulion și o conservă de roșii în bulion
– 5 sau 8 căței de usturoi
– 3 linguri de ulei
– sare și piper
Modul de preparare al celor mai gustoase paste:
Pasul 1. Pune pastele la fiert într-o oală, potrivit indicațiilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, lasă-le la scurs.
Pasul 2. Taie ceapa mărunt și pune-o la prăjit în ulei încins. Las-o să se călească la foc mic. Peste ceapă, adăugăm peștele scurs bine și mărunțit. Le lăsăm la fiert pentru 10 minute, până când scade toată apa.
Pasul 3. Roșiile tăiate în cuburi, bulionul și usturoiul curățat și mărunțit se adaugă peste compoziție. Trebuie să mai stea preț de 5 minute.
Pasul 4. Toarnă tot sucul de roșii și mai lasă compoziția pe aragaz pentru 20 de minute.