Reclamă

Cozonacul este un alimentat prezent țl fiecare masă de Sărbători. Acesta poate fi o mare provocare pentru gospodine, indiferent de umplutura sa care poate să fie diversă, cu mac, nucă, ciocolată sau stafide. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta renumitului său cozonac.

 

Chef Scărlătescu a venit în ajutorul gospodinelor în preajma Sărbătorilor și a împărtășit rețeta proprie de cozonac. Totodată a oferit și câteva trucuri pentru a ieși desăvârșit.

Ingredientele pentru cozonac

Ingrediente:

1 kg făina

250 gr zahăr

450ml lapte

5 ouă

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500gr nucă

200gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30gr portocală confiată

30 gr coajă de lămâie

Stafide

Social Media

Mod de preparare:

Amestecăm drojdia și cei 100 ml lapte, apoi adăugăm 3 linguri de făină și lăsăm să crească până când își dublează volumul.

Fierbem laptele împreună cu zahărul și amestecăm până se dizolvă.

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare. Punem făina într-un bol și turnăm pe rând peste ea gălbenușurile, laptele cu zahăr, untul topit și portocala confiată. Frământăm până când obținem un aluat elastic.

Lăsăm la dospit pentru circa o oră.

Luăm o parte din aluat, o întindem, punem pe ea crema pe care o facem din ciocolata belgiană topită, nucă, rahat și stafide și o rulăm.

Rulada obținută o tăiem în două, o împletim și o ungem cu ou.

Se așează într-o formă tapetată cu unt și făină și se mai lasă la dospit pentru două ore. Când aluatul a crescut punem tava la cuptor la 160 de grade pentru 45 de minute.

Ce secrete are chef-ul pentru cozonaci

Deși cunoscutul bucătar nu își divulgă secretele din bucătărie și ingredientele folosite, de data aceasta a vrut să ajute gospodinele prin câteva ponturi.

Ingredientul secret al lui Chef Scărlătescu este untul care trebuie să fie unul de calitate. Este recomandat cel belgian fiindcă este mai gras și mai dens, iar cozonacul va deveni mai pufos.

Ingredintele folosite pentru cozonac nu trebuie să fie reci. Acestea trebuie ținute la temperatura camerei.

Cozonacul se coace la 160 de grade, iar când începe să se coacă se va scădea temperatura la 140 de grade.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro