Suntem în plin sezon de vară, iar cel mai potrivit preparat răcoritor și desert irezistibil din această perioadă este clar înghețata. Dacă vreți să știți care este cel mai bun dulce, atunci este timpul să vă faceți propria înghețată. Numeroase gospodine au dat uitării deserturile care necesită coacere la cuptor și au trecut la un altfel de preparat.
Înainte de a începe prepararea înghețatei de casă trebuie să vă asigurați că aveți toate ingredientele necesare pentru acest desert. Pentru o înghețată desăvârșit de bună este indicat să folosiți produse de calitate, pentru ca rezultatele să fie optime.
Înghețata pregătită în casă din ingrediente naturale, de calitate, este ideală atunci când nu vreți să apelați la produsele pline de prafuri sau mixuri artificiale pe care le găsiți în comerț.
Ingrediente
- 400 ml smântână naturală pentru frișcă + 2 linguri de zahăr pudră vanilat (25 grame)
- 70 grame cacao
- 325 grame lapte condensat îndulcit
Mod de preparare înghețată de ciocolată
- Puneți laptele condensat într-un vas, adăugați cacao și amestecați până la omogenizare.
- Într-un vas separat puneți smântâna pentru frișcă și începeți să mixați. Când frișca începe să capete consistență, adăugați zahărul pudră și mixați la viteză mică încă 1-2 minute. Ca să obțineți o frișcă perfect mixată, smântâna, vasul și paletele mixerului trebuie să fie foarte reci. Nu folosiți zahăr tos pentru că acesta se topește greu, doar zahăr pudră din comerț. Zahărul pudră din comerț conține puțin amidon, acesta ajută smântâna să se mixeze perfect.
- Puneți în vasul în care ați mixat frișca, crema de lapte condensat și cacao și amestecați cu grijă de jos în sus, până la omogenizare.
- Puneți înghețata într-un vas, îl închideți cu capac și îl puneți în congelator pentru minim șase ore.
- Nu este nevoie să nevoie să amestecați înghețata în timp ce stă la congelator. O să fie perfect cremoasă după timpul de repaus.