Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre o nouă creștere a salariului minim în România. Iată când s-ar putea întâmpla acest lucru. 

Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, a vorbit despre o nouă majorare a salariului minim la noi în țară. Se pare că românii ar putea primi bani mai mulți la salariu mult mai devreme decât se așteaptă. 

Social-democratul susține că această măsură de creștere a salariului minim ar putea intra în vigoare în momentul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția de premier. Reamintim că anul acesta va avea loc marea rotație. Liberalul Nicolae Ciucă va pleca de la Palatul Victoria. În locul acestuia va fi numit premier liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Marius Budăi a anunțat când va crește salariul minim

Așadar, există o variantă de creștere a salariului minim cu 500 de lei, de la 1 iunie. Budăi spune că nu poate spune cu exactitate fix când vor crește salariile românilor. Cu toate acestea, el a ținut să precizeze că PSD susține majorarea salariului minim.  

Cea mai bună veste pentru români! Marius Budăi a spus clar: Salariul minim va crește, din nou, în România

Înainte de a lua orice decizie, Marius Budăi spune că politicienii trebuie să se consulte cu mediile de afaceri. Totuși, oficialul a menționat că trebuie să se țină cont de o nouă majorare a salariului minim, însă nu se știe exact când se va întâmpla. Fie că se întâmplă la jumătatea anului 2023, fie că la începutul anului 2024, cert este ca salariul minim va crește. 

Guvernul României a luat mai multe decizii pentru a-i ajuta pe românii care se confruntă cu probleme financiare, după creșterea inflației. De exemplu, persoanele care și-au pierdut locul de muncă și trăiesc din șomaj, primesc în plus 73 de lei. De asemenea, de la 1 martie, mamele vor avea în plus 180 de lei la indemnizația pe care o primesc în prezent. Chiar și așa, banii pe care statul îi oferă românilor sunt foarte puțini, comparativ cu nivelul de trai. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.