Dulceață de pepene este considerată de mulți un deliciu, asta deși nu este printre cele mai populare dulcețuri de pe plaiurile mioritice.

Totuși, pentru a păstra gustul inconfundabil al pepenelui și în restul anului, putem prepara dulceață de pepene roșu sau galben, după preferințe.

Beneficiile pepenelui roșu și pepenelui galben

Pepenii sunt fructele răcoritoare ale verii, pline de vitamine, minerale și antioxidanți și cu un aport scăzut de calorii.

Există două tipuri de pepeni, dar sute de alte souri diferite într-o gamă variată de forme, culori, dimensiuni și mai ales gusturi.

Sursa: Social Media

Vitamina C din compoziția pepenului are rol benefic în creșterea și regenerarea țesuturilor corpului. Este un adjuvant natural pentru menținerea sistemului imunitar puternic și ajută la formarea colagenului. De asemenea, vitamina C este și un antioxidant puternic care poate bloca în mod natural procesele oxidative create de radicalii liberi de nivel celular.

  • Stimulează diureza;
  • Ajută la eliminarea toxinelor din organism;
  • Ajută la scăderea în greutate;
  • Are rol antioxidant;
  • Hidratează și reminalizează organismul;
  • Menține sănătatea cardiovasculară;
  • Previne anemia;
  • Previne și dizolvă pietrele la rinichi.

Dulceață de pepene roșu

Dulceața de pepene de face de obicei din coaja de pepene, însă putem face și din miez. În cazul acesta, dulceața va avea mai degrabă textura unui gem, un jeleu de pepene numai bun de pus pe pâine, într-un croissant sau în alte combinații în care ne dorim gustul răcoritor al pepenului verde.

Ingrediente:

  • 2 căni mari de miez de pepene verde 1
  • /4 cană suc proaspăt de lămâie
  • 2 căni de zahăr
  • 6 linguri de pectină pudră

Mod de preparare:

Pune într-o oală miezul pepene verde, zeama de lămâie și zahărul. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul. Adăugați pectina și amestecați-o imediat cu un tel de mână sau cu o furculiță, astfel încât să se dizolve fără a se face cocoloașe.

Aduceți din nou dulceața de pepene verde la fierbere, apoi reduceți focul la și fierbeți, amestecând în fiecare minut, timp de 20 de minute.

Această dulceață de pepene roșu se va întări complet odată ce se răcește.

O puteți pune în borcane sterilizate pentru iarnă sau o puteți ține până la o lună la frigider într-un recipient cu capac.