Reclamă

Din respect pentru Regina Elisabeta a II-a, membrii familiei regale britanice vor respecta un cod vestimentar sumbru pentru înmormântarea de stat de luni.

Regele Carol va purta o uniformă de ceremonie de o zi întreagă cu medalii. Și va purta bastonul de feldmareșal de catifea roșie și auriu pe care i-a oferit-o Regina în 2012, când a câștigat această desemnare. Prințul Edward, Prințesa Anne și Prințul William vor purta cu toții uniforme și medalii militare.

Între timp, prințul Andrew și prințul Harry sunt așteptați să poarte haine civile, în ciuda faptului că sunt membri pensionari ai serviciului. Deoarece ambii nu mai au atribuții regale oficiale. Cu toate acestea, li s-a permis să poarte îmbrăcăminte militare la privegherile respective în weekend.

Îmbrăcămintea aleasă

Ce vor purta membri din familia regală la înmormântarea Reginei. Mulți oameni nu știu despre acest cod vestimentar
Arhivă presă

Femeile sunt așteptate să poarte rochii negre și pălării formale. În timp ce bărbații vor purta paltoane negre de dimineață.

Chiar și în vremuri de durere, se acordă o atenție deosebită modului în care membrii familiei regale interpretează codurile vestimentare, care datează de sute de ani și s-au schimbat în timp.

În 1982, fotografiile larg văzute ale Prințesei Diana la înmormântarea actriței și Prințesei de Monaco Grace Kelly o arată pe regalul proaspăt căsătorit, într-o pălărie de paie voalată, rochie neagră cu mânecă lungă cu guler și colier cu inimă. O alegere potrivită care încă îi arăta inerențele. simțul stilului.

„(Prițesa Diana avea) acel sentiment de a avea un ochi la ceea ce se așteaptă publicul și de a ști doar să atingă nota corectă”, a declarat istoricul și curatorul modului britanic Kate Strasdin într-un interviu video în 2021.

Nicole Kidman și Elton John s-au numărat printre celebritățile care au respectat în mod corespunzător codul vestimentar complet negru și formal. Pentru a-și aduce omagiu în timpul unei funeralii urmărite de milioane de oameni din întreaga lume.

Un simbol vizual al durerii

Deși negrul a fost multă vreme culoarea preferată pentru doliu- a fost popular printre cei bogați în Evul Mediu. A devenit omniprezent cu durerea în secolul al XIX-lea.

Potrivit lui Strasdin, în această perioadă în Europa și America s-au impus codurile vestimentare pentru doliu. În special pentru femei, susținute de creșterea publicațiilor pentru femei. Precum și de haine mai accesibile.

CITIȚI ȘIFuneraliile reginei Elisabeta a II-a! Ce se întâmplă în centrul Londrei, dar și în restul țării

Industria funerară

Chiar și magazinul universal modern s-a născut din industria funerară în curs de dezvoltare. În jurul anilor 1840, „emporii masive”, care au apărut în Londra și Paris. Au fost menite să servească drept o singură oprire pentru nevoi funerare.

În epoca victoriană, chiar și detaliile foarte mici ale rochiei care indică stadiul de doliu în care te afli au devenit cu adevărat importante. A arătat bogăția și statutul de a-ți putea permite o întreagă garderobă de doliu. Precum și cunoștințele societății pentru a înțelege toate regulile.

Timp de un an și o zi, văduvele erau așteptate să poarte haine de doliu, cunoscute sub denumirea de „buruienile văduvei”. Care constau din țesătură crepon neagră mat, fără ornamente. Pe măsură ce durerea cuiva se estompează, culorile și alte țesături puteau fi reintroduse încet. În cele din urmă, în ultimele șase luni ale perioadei de doi ani și jumătate. Articolele de îmbrăcăminte „jumătate de doliu” puteau fi purtate în alb, gri, galben pal sau nuanțe de liliac sau lavandă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro