Aceasta este valoarea unei statuete pe care câștigătorii Premiilor Oscar le primesc

Ies la iveală detalii neștiute despre prestigioasele Premii Oscar. Figurinele, care pare că-s făcute din aur, sunt neprețuite pentru cei care le câștigă. Dar puțini sunt cei care știu cât valorează ele, de fapt. În plus, cei care le primesc trebuie să respecte o serie de reguli.

Mai sunt doar câteva săptămâni până la la cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar de la Hollywood. Ceremonia, organizată de Academia Americană de Film, va avea loc pe 12 martie și va fi găzduită la sediul din Los Angeles. Ca în fiecare an, sunt 24 de premii, care vor ajunge la cele mai de succes producții cinematografice.

Cât despre celebrele statuete pe care le primesc actorii și regizorii, misterul din jurul lor a fost dezvăluit. Mult timp s-a crezut că acestea ar fi confecționate din aur, însă nimic mai neadevărat. Neprețuite pentru cei care le câștigă, acestea au, în realitate, o valoare banală. Oricine și-ar putea permite să-și facă unul, dacă și-ar dori.

Cât costă un premiu Oscar

Mai exact, statuetele sunt confecționate dintr-un material ieftin, și anume bronzul. Doar exteriorul lor este puțin mai prețios, fiind placate cu aur de 24 de karate. Însă cantitatea infimă de metal nu le crește valoarea. Se pare că pentru un asemenea premiu, costul total nu depășește 10 dolari americani.

În schimb, dacă câștigătorul vrea să-și vândă statueta, vorbim de cu totul alte sume. Ajunsă pe piață, una dintre ele s-a ridicat la zeci de mii de dolari. Doar că licitația a fost oprită înainte ca cumpărătorul să scoată banii din buzunar. Se pare că vânzarea lor este interzisă de Academia Americană de Film. Dacă cineva vrea să facă acest lucru, trebuie mai întâi să facă o ofertă organizației, care să înceapă de la 10 dolari.

Un Oscar valorează tehnic doar 10 dolari. În 2015, Academia a încercat să împiedice vânzarea unei statuete Oscar pentru suma de 79.200 de dolari., au relatat jurnaliștii de la BBC.

Ceremonia din 2023 a Premiilor Oscar se anunță una legendară. Pelicula „Everything Everywhere All at Once” are ele mai multe nominalizări, la 11 categorii. „Nimic nou pe frontul de vest” are 9 nominalizări, la egalitate cu „The Banshees of Inisherin”, în timp ce „Elvis” are 8 nominalizări. Iar gazdă în acest an va fi Jimmy Kimmel, actor de comedie.

Share.