Vicepremierul Raluca Turcan vine în sprijinul lui Orban în acuzele care se aduc permanent Guvernului. Aceasta a declarat astăzi că Guvernul acţionează legal pe toate căile şi că nu s-a discutat modificarea unor seturi de legi, mai ales acum, în pre-campanie electorală.

„Avem nişte legi în vigoare, nu am discutat modificarea legilor, există în buget bani pentru majorările de pensii, aşadar orice alt subiect că o certitudine este incertitudine nu îşi are locul. Avem o lege, facem toate eforturile să o respectăm”, a declarat Turcan, la RFI România.

O altă problemă devenită armă politică este dublarea alocaţiilor pentru copii. Turcan a declarat faptul că Guvernul nu a anulat, ci doar a amânat această propunere până în august, atunci când cel mai probabil va avea loc o rectificare bugetară.

„Am dat o ordonanţă de urgenţă prin care am decis prorogarea momentului în care să intre în vigoare, pentru că ei (PSD – n.r.) au dat această lege în momentul în care bugetul era adoptat şi nu mai putem face rectificare bugetară în primele şase luni, suntem în calendarul acesta – prorogarea se face până la 1 august. Aşadar nu pot să discut, să infirm sau să confirm alte speculaţii, nu modificăm legea în momentul de faţă, oamenii nu au de ce să se îngrijoreze”, a continuat vicepremierul.

 

Distribuie