Sărbătoarea Crăciunului oferă oamenilor prilejul să lase deoparte toate gândurile și emoțiile negative, pentru a fi înlocuite cu tot ceea ce avem noi mai frumos. Crăciunul este despre nașterea lui Iisus, ceea ce înseamnă că și inimile și sufletele noastre pot renaște acum, în prag de sărbători.

Luna decembrie este luna cadourilor. Când suntem înconjurați de cei pe care-i iubim, alegem să le oferim un mic gest de afecțiune și iubire, simbolizat prin oferirea unui cadou. Părintele Visarion  ne învață cum putem alege cadourile pentru cei dragi nouă. Potrivit celor spuse de preot, cadourile trebuie să fie doar un gest care ne ajută să ne exprimăm iubirea și admirația față de celălalt. Acesta ne învață că nu trebuie să oferim cadouri mari și scumpe, ci cadouri mici, dar care să fie pline se semnificație.

Părintele Visarion ne învață cum să alegem cadoul potrivit pentru cei dragi

Bunătatea nu este o virtute pe care să o aplicăm doar în anumite perioade din an. Buni trebuie să fim tot timpul, să oferim din puținul nostru și să alinăm din durerea celui de lângă noi. Invitat în cadrul unei emisiuni TV, părintele Visarion a vorbit despre faptele bune. Omul trebuie să le săvârșească zilnic. De asemenea, acesta a spus că trebuie să oferim cadouri mici și pline de semnificație.

Ce trebuie să oferim drept cadou, de Crăciun. Părintele Visarion ne învață ce daruri să alegem pentru cei dragi
pixabay

„Tindem să alergăm, să căutăm cadouri mari, ambalate frumos, dar poate cadoul ar fi o încercare de a-l cuceri pe celălalt, de a-i arăta că îl iubim. Poate celălalt aşteaptă inima şi sufletul nostru. Cadourile trebuie să fie mici şi cu sens. Oamenii încearcă să acopere în această perioadă o stare de vinovăţie. Se gândesc că măcar de Crăciun să facă ceva. Dăruind vei dobândi. Vei dobândi o stare sufletească. Mântuitorul spune că eşti mai fericit când dai decât când iei”, a spus părintele Visarion, în cadrul emisiunii „Star Matinal”