Reclamă

În timp ce aproape toată lumea ar dori să-l evite, oamenii, din păcate, se confruntă cu războiul în fiecare zi.

Acest lucru este extrem de stresant și periculos, dar puteți face față situației dacă vă mențineți concentrarea și luați măsurile potrivite. Adunați și protejați cât de multe provizii puteți. Găsiți surse sigure de hrană și apă în caz de penurie.

Evitați confruntarea pe cât de mult puteți și mutați-vă într-o zonă mai sigură dacă este necesar. În cele din urmă, învață abilitățile de bază de prim ajutor pentru a trata orice răni sau boli pe care le poți întâlni. Combinate, aceste abilități vă pot menține pe dumneavoastră și pe cei dragi în siguranță în situațiile de supraviețuire.

1.Metode de supraviețuire

Ce trebuie să faci și ce să eviți, dacă începe un război. Cele mai folositoare sfaturi
Pixabay

Mută-te într-o zonă departe de luptă dacă poți.

Din păcate, casa ta poate deveni nesigură în caz de război. Dacă zona dvs. nu mai este sigură, faceți tot posibilul să vă mutați și să găsiți un alt loc de locuit. Unde ajungi să te stabilești depinde de progresul războiului. Rămâneți la curent cu luptele și încercați să discerneți care zone nu au fost atinse de război.

Încercați să găsiți zone care nu sunt în apropierea luptei principale. Acestea ar putea fi zone rurale sau orașe neimportante din punct de vedere strategic.

2.Adăpost

Găsiți o clădire puternică, din cărămidă, cu un subsol pentru adăpost.

Aceste tipuri de clădiri pot rezista la cele mai multe daune și pot rămâne în picioare. Căutați în special o clădire cu subsol. Acest lucru oferă protecție suplimentară și o ascunzătoare dacă trebuie să stați departe de vedere. Căutați în zona dvs. clădiri potrivite ca acestea și mutați-vă într-una cât mai curând posibil.

Încercați să găsiți o clădire pe care să o puteți sigila în cazul în care există o scurgere sau un atac chimic. Căutați ferestrele încă intacte pe care să le închideți și să le blocați cu prosoape umede.

Dacă există mai multe clădiri potrivite în zona dvs. faceți o listă cu toate și locațiile lor. Acest lucru vă va ajuta dacă trebuie să părăsiți adăpostul actual și să găsiți rapid unul nou.

Dacă nu există clădiri ca aceasta, atunci găsiți orice structură care are un subsol pentru a vă proteja de lupte.

3.Resurse

Strânge-ți toate resursele și obiectele valoroase de îndată ce începe războiul.

Există adesea puține avertismente avansate despre izbucnirea unui război, așa că este posibil să nu aveți ocazia să vă faceți provizii. Lucrați repede de îndată ce primiți știrile. Luați-vă toate obiectele de valoare, banii, alimentele și apa și depozitați-le în siguranță. Ascundeți obiectele de valoare, astfel încât, chiar dacă casa dvs. este percheziționată, acestea să nu fie furate. Dacă poți, ieși și ia cât mai multe provizii poți. Nu întârzia sau totul ar putea dispărea când ai nevoie de el.

4.Păstrați în special alimentele conservate sau împachetate și apa îmbuteliată.

Salvați aceste resurse pentru situații de urgență, în cazul în care apa curată și alimentele proaspete devin rare.

Căutați, de asemenea, medicamente și produse de igienă. Acestea sunt importante pentru menținerea sănătății în situații stresante.

Nu uitați să stocați și toate documentele importante. Păstrați certificate de naștere, licențe de căsătorie, carduri de securitate socială și orice alte documente care dovedesc identitatea dvs. Acest lucru este important mai ales dacă trebuie să părăsiți țara dvs. Alte țări vă pot împiedica să intrați dacă nu vă puteți demonstra identitatea și relațiile de familie.

Retrageți bani de la bancă pentru a avea numerar la îndemână. Este posibil să nu aveți acces electronic la banca dvs.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro