Reclamă

În noianul de probleme în care deseori ne simțim cufundați, pentru mulți, singura cale de ieșire rămâne rugăciunea. De cele mai multe ori, coborâșurile vieții sunt mai ușor de depășit sau ne sunt ușurate dacă înălțăm către ceruri, rugăciuni fierbinți. Un ritual creștinesc aparte însă te poate ajuta ca dorințele tale să fie ascultate și îndeplinite.

Metaniile la miezul nopții

Marii duhovnici îi învața pe credincioși că metaniile nu sunt altceva decât o nevoință, o completare a rugăciunii rostite. Prin aplecarea capului și a trupului cerem de fapt, cu smerenie, îndurarea divină. La fel cum credinciosul se apleacă în fața măreției lui Dumnezeu, la fel și El se va apleca spre cerințele noastre.

Părintele Paisie Aghioritul, unul dintre marii duhovnici care a plecat la cele veșnice în sfințenie își învăța ucenicii un anumit ritual. Acesta îi îndemna ca atunci când au probleme care par a fi imposibil de depășit să facă metanii la miezul nopții.

Astfel, conform învățăturilor părintelui, 12 metanii făcute cu mare smerenie și sfială la miezul nopții o pot îndupleca pe Maica Domnului.Rugăciunile pot fi ascultate astfel, iar răspunsul lor va veni, numaidecât.

Prin metanii, cerem și iertarea

Este important să nu uităm că înainte de a adresa rugăciunile de cerere, să mulțumim. Recunoștința față de darurile primite de la Dumnezeu ne aduce cu un pas mai aproape de mântuire. Astfel, aplecându-ne pentru a face metaniile, să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate cele avute.

Ne așezăm la rugăciune cu conștiința că la miezul nopții se roagă alături de noi și monahii, în mănăstiri.

Totodată, prin metanii cerem iertarea pentru păcatele noastre realizate cu fapta sau cu gândul.Apoi, trebuie să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru măreția și îndurarea lui. De asemenea, ne putem adresa Maicii Domnului și Mântuitorului. Abia la final, rugăciunea noastră trebuie să se transforme în cerere.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro