După calendarul creștin ortodox astăzi are loc lăsatul secului. Cu alte cuvinte, este ultima zi până la Crăciun în care credincioși pot consuma produse de origine animală. Cei care țin post trebuie să urmeze însă și alte învățături bisericești pentru a se bucura de foloasele acestei jertfe.

Milostenie, post, rugăciune, participarea la slujbe

Așa cum Dumnezeu a creat omul ca o ființă complexă, tot la fel credința noastră trebuie exprimată cât mai somptuos. Postul Crăciunului pe care credincioșii îl încep de mâine este unul al bucuriei și al dragostei. Acesta prevestește Nașterea Domnului, aducând pacea în casele celor care îl urmeazâ.

De altfel, numeroși oameni consideră postul un veritabil exercițiu alimentar. Această gândire este însă socotită ca fiind departe de gândirea creștinească,  limpede. Cei care țin postul Crăciunului trebuie să urmeze și alte câteva aspecte la pachet cu acesta. De altfel, aceste jertfe vor duce la rezultatele pe care orice credincios și le dorește. Belșugul și sănătatea nu vor lipsi din viața celor care țin cont de aceste nevoințe.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Milostenia

Pe perioada postului, este indicat să îndesim mai mult faptele de milostenie. A împărți celor săraci din puținul tău este un gest mare în fața lui Dumnezeu.

Faptele bune

Mângâierea aproapelui în momentele în care are nevoie, ajutorul oferit benevol, o vorbă caldă, un gest necondiționat, toate sunt fapte bune care cântăresc în fața lui Dumnezeu. Cei care  postesc trebuie să facă astfel de jertfe pentru cei din jurul lor.

Participarea la slujbe

Degeaba ținem post dacă participarea la slujbe sau mersul la biserică nu fac parte din viața noastră. Casa lui Dumnezeu rămâne deschisă nu doar celor care țin post. Sfintele Liturghii, Sf Maslu sau Vecerniile sunt slujbe importante la care trebuie să luăm parte cu atât mai mult în perioada postului.

Rugăciunea

Denumită și „hrana sufletului”, rugăciunea trebuie să fie pretutindeni cu noi mai ales în post. Comunicăm astfel cu Dumnezeu și nădăjduim că cererile noastre în fața Lui vor fi ascultate.