Reclamă

Unghiile încarnate reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni medicale. Cu aceasta se confruntă cel puțin odată în viață fiecare om în parte. Cauzele sunt diverse și țin de igiena, predispoziție genetică sau presiunea care este aplicată degetelor de la picioare.

Netratată la timp, unghia încarnată poate deveni o problemă serioasă. Există tratamente care pot fi făcute acasă, însă sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ținem cont.

Principalele cauze care conduc la apariția unghiei încarnate

Specialiștii au explicat care sunt cele mai comune cauze care conduc la apariția uneia astfel de probleme.

„Alte cauze pot fi reprezentate de forma curbată a unghiilor.Purtarea de încălțăminte care pune o mare presiune pe degetele de la picioare. Rănirea degetelor de la picioare, poziția incorectă, igiena necorespunzătoare a piciorului sau, bineînțeles, predispoziția genetică”, a explicat medicul dermatolog Laurențiu Vlădău, potrivit doctorulzilei.ro.

arhivă presă

Tratamente la domiciul pentru tratarea unghiei încarnate

„Există anumite opțiuni de tratament la domiciliu care ar putea ajuta la ameliorarea problemei. Înmuierea piciorului timp de 15-20 minute în apă călduță cu oțet. O parte oțet alb la patru părți apă și 2 linguri de sare Epsom.

Utilizarea de antiinflamatoare orale și aplicarea de unguente antibacteriene pe partea afectată a unghiei. Precum și introducerea unei mici mici bucăți de bumbac între unghie și piele pot ajuta la vindecarea problemei în cazurile ușoare”, a mai spus medicul, pentru sursa citată mai sus.

Ce trebuie făcut în cazul în care problema se agravează

arhivă presă

„În cazul în care unghia încarnată nu răspunde la tratamentele la domiciliu și își face apariția infecția, este indicată vizitarea unui medic specialist. Pentru a preveni complicațiile și pentru a ameliora simptomele.

În acest stadiu, o alternativă de tratament o reprezintă corecția​ ​chirurgicală. Care impune inlăturarea parțială a unghiei și distrugerea unei porțiuni mici a matricei unghiale”, a mai spus specialistul, pentru sursa amintită mai sus.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro