După ce ați pregătit alimente care necesită prăjire, turnarea uleiului de gătit în scurgerea chiuvetei poate părea a fi cea mai rapidă și ușoară soluție. Cu toate acestea, acesta poate fi cea mai contraindicată metodă, deoarece grăsimea poate înfunda conductele din bucătărie și sistemele de canalizare.
Amintiți-vă că, chiar și cea mai mică cantitate de grăsime turnată zilnic în canalul de scurgere poate avea un efect potențial dăunător pentru casa dvs. și mediul înconjurător.
Pași simpli pentru eliminarea uleiului de gătit
Depozitați corespunzător și apoi aruncați uleiul împreună cu alte deșeuri menajere
Aceasta este o practică obișnuită în majoritatea gospodăriilor, deoarece este, în general, acceptabil să depozitați uleiul de gătit uzat, apoi să îl aruncați împreună cu celelalte gunoiuri menajere. Cu toate acestea, există pași și puncte adecvate de reținut. Mai întâi asigurați-vă că uleiul uzat este suficient de rece pentru a fi turnat într-un alt recipient destinat aruncării.
Odată ce este suficient de rece, asigurați-vă că îl depozitați în recipiente sigilabile, de unică folosință, cum ar fi sticle de plastic sau cutii de lapte goale. Sigilați recipientele corect și etanș. Odată făcute aceste lucruri, acum puteți arunca uleiul în coșul de gunoi destinat alimentelor.
Puteți îngheța uleiul de gătit dacă preferați să îl tratați sub formă „solidă” decât ca deșeu lichid. Este nevoie de aproximativ o zi pentru ca acesta să înghețe. Nu folosiți pungi de plastic pentru a depozita uleiul de gătit. Pungile de plastic nu sunt suficient de rezistente și uleiul poate curge din acestea.
Duceți uleiul uzat la restaurante pentru eliminarea corectă
Cunoști pe cineva care deține un restaurant? Sau, poate, locuiești în apropierea unui restaurant? Motivul pentru care un restaurant vă ajută să eliminați uleiul de gătit este că vor avea surse pentru eliminarea deșeurilor periculoase. Prin urmare, veți putea fi sigur că deșeurile sunt eliminate în mod corespunzător.