Cu sos alb, cu sos roșu, cu pesto, cu legume, cu fructe de mare, toate aceste combinații par infinite, dar extrem de delicioase. Este greu să dai greș atunci când le prepari. Însă puține gospodine știu ce să facă pentru aduce în fața invitaților o farfurie demnă de concursurile culinare.
Iată trucul genial care te va ajuta să nu ți se mai lipească pastele.
Trucul genial pentru a nu ți se mai lipi pastele
Vin într-o multitudine de forme, merg combinate cu aproape orice și sunt, cu siguranță, preparatul preferat al multora dintre noi. Nu ai cum să dai greș în fața invitaților cu o farfurie plină cu paste gătite excelent.
Pastele trebuie să fiarbă în apă sărată ca ”marea”. Așa ne recomandă șefii bucătari italieni. Cu siguranță nu vă vor oferi cuvinte de laudă dacă după fierbere imediat ați turna peste paste apă rece! Dacă nu vă pregătiți să serviți pastele imediat atunci este recomandat după fierbere să turnați peste ele ulei de măsline.
Modul corect de a prepara pastele
Modul corect de a găti pastele începe din momentul în care acestea sunt puse în apa de pe foc. Trebuie să avem mare grijă, pentru că pastele nu trebuie puse în oală înainte ca apa să înceapă să fiarbă. Mai mult, pastele trebuie amestecate în permanență cu o lingură de lemn.
Se recomandă să fie puse direct în apă clocotită și mai apoi, să se dea focul la o intensitate mai mică. Sarea joacă un rol esențial în aroma pe care pastele o vor căpăta, așa că nu trebuie să lipsească din oală, în timpul fierberii.
Dacă folosim o cantitate suficientă de apă, nu vom mai fi nevoiți să ne chinuim să le dezlipim de pe tigaie. Explicația ține de amidonul care se scurge din paste în timpul gătirii. Raportul ideal de apă este mereu de patru litri la un kilogram de paste.