Probabil cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu o problemă în prepararea cartofilor prăjiți. Deseori se întâmplă ca aceștia să se lipească de tigaie. Totuși, există un truc nemaipomenit, pe care doar bucătarii cu experiență îl știu. Iată ce trebuie să faci pentru a evita lipirea cartofilor de recipientul în care gătiți.
Cel mai eficient mod de a scăpa de cartofii lipiți de tigaie
Este cunoscut deja faptul că mâncarea preferată a românilor sunt tocmai cartofii prăjiți. Totuși, nu de fiecare dată gospodinele reușesc să îi facă exact ca la carte. Motivul pentru care se ajunge la acest impediment este fie din cauza soiului, uleiului sau chiar a vasului în care sunt preparați.
Ei bine, bucătarii profesioniști au un tertip care dă roade negreșit. Prin urmare, vă puteți delecta papilele gustative cu o porție de cartofi prăjiți exact ca la restaurant. Surprinzător, nu este greu deloc. Tot ce trebuie să faci este ca înainte de a-i pune în tigaie să se prăjească, să îi pui în apă și să îi dați în clocot.
Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai parte de cartofi prăjiți care să nu se mai lipească trebuie neapărat să recurgi la acest gest. Însă, trucul nu este gata, pentru că în apă se pune și o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, care le oferă cartofilor o crustă aurie și nu se vor arde, atunci când vor fi prăjiți.
După ce ai pregătit totul și ai dat drumul foc, se lasă câteva minute. Ulterior, scurgeți de apă și adăugați ulei din belșug în tigaie. Aroma cartofilor nu va fi deloc schimbată, ba din contră, rezultatul va fi unul nemaipomenit. Astfel, veți reuși să luați prin surprindere pe toată lumea fiindcă nu este un truc pe care oricine îl știe. Cu siguranță veți oferi mai departe rețeta perfectă de cartofi.