Reclamă

Te doare capul. Din nou. Primul pas în combaterea durerilor de cap frecvente este să determinați ce tip de durere de cap aveți.

Uneori, durerile de cap sunt un simptom al unei alte boli sau afecțiuni. Uneori nu există o cauză clară. Aruncă o privire atentă la semnele și simptomele durerii de cap. Păstrarea unui jurnal de dureri de cap ar putea ajuta la determinarea tipului dvs. de durere de cap. Rețineți când apar durerile de cap, simptomele și potențialele declanșatoare, cum ar fi mâncarea, stresul sau schimbările în somn.

Tratamente

Ce trebuie să faci atunci când ai o migrenă. Poți scăpa rapid de ea
Pixabay

Cele mai multe dureri de cap ocazionale de tip tensiune sunt ușor de tratat cu medicamente fără prescripție medicală, inclusiv:

Aspirină.

Ibuprofen (Advil, Motrin IB).

Acetaminofen (Tylenol).

Medicamentele zilnice eliberate pe bază de rețetă, inclusiv antidepresivele triciclice, pot gestiona durerile de cap cronice de tip tensiune. Terapiile alternative care vizează reducerea stresului ar putea ajuta. Acestea includ:

Terapie cognitiv comportamentală.

Biofeedback.

Terapie prin masaj.

Acupunctura.

Migrenele sunt un alt tip comun de dureri de cap. Acestea afectează de trei ori mai multe femei decât bărbați. Migrenele de obicei:

Provoacă durere moderată până la severă.

Provoacă greață, vărsături sau sensibilitate crescută la lumină sau sunet.

Afectează doar o parte a capului, dar poate afecta ambele părți.

Se agravează cu activități precum urcarea treptelor.

Durează de la patru până la 72 de ore fără tratament.

Tratament migrene

Tratamentul migrenei are ca scop ameliorarea simptomelor și prevenirea atacurilor suplimentare. Dacă știți ce vă declanșează migrenele, evitați acești factori declanșatori și învățați cum să le gestionați poate ajuta la prevenirea migrenelor sau la diminuarea durerii. Tratamentul poate include:

Odihnește-te într-o cameră liniștită și întunecată.

Comprese calde sau reci pe cap sau gât.

Masaj și cantități mici de cofeină.

Medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele), acetaminofen (Tylenol, altele) și aspirina.

Medicamente pe bază de prescripție medicală, inclusiv triptani, cum ar fi sumatriptan (Imitrex) și zolmitriptan (Zomig).

Medicamente preventive precum metoprolol (Lopressor), propranolol (Innopran, Inderal, altele), amitriptilina, divalproex (Depakote), topiramat (Qudexy XR, Trokendi XR, Topamax) sau erenumab-aooe (Aimovig).


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro