Cazul Anei Oroș, femeia ucisă de o haită de câini în apropierea Lacului Morii din București a speriat o țară întreagă. 

Cazul Anei Oroș Daraban, femeia sfâșiată de o haită de maidanezi în zona Lacul Morii din Capitală a speriat întreaga țară. Specialiștii oferă sfaturi importante pentru cei care se pot confrunta cu astfel de situații, pentru a scăpa cu viață. 

În România anului 2023 încă sunt zone în care câinii fără stăpân „fac legea”. Majoritatea sunt extrem de periculoși, iar cazul Anei Oroș nu a fost singurul. Mulți copii au fost victimele câinilor fără stăpân, cel mai cunoscut fiind cazul lui Ionuț. 

Dresorul Daniel Manea a vorbit în cadrul unei emisiuni despre această situație și a oferit sfaturi importante pentru cei care se vor trezi înconjurați de maidanezi agresivi. 

Cum trebuie să procedăm când ne confruntăm cu maidanezi agresivi

În primul rând, spune dresorul, trebuie să fim conștienți de riscuri. De exemplu, dacă stăm într-o zonă în care sunt terenuri nelocuite, atunci e cazul să ne dotăm cu aparate care emit ultrasunete, care îi deranjează pe câini. Și spray-urile cu piper pot avea un efect puternic și pot îndepărta câinii în situațiile acestea grave. 

Bineînțeles, nu toți ne gândim să ne luăm spray-ul cu piper în geantă sau aparatul cu ultrasunete. Dacă nu avem aceste două lucruri la noi, și ne trezim în mijlocul unei haite de câini, atunci trebuie să cunoaștem comportamentul câinilor. 

Ce trebuie să facem atunci când întâlnim maidanezi agresivi. Dresor: Nu fugim niciodată!

Nu trebuie să arătăm frică, este extrem de important acest lucru. Câinii simt că oamenilor le este frică de ei, iar acest lucru îi determină să devină agresivi. 

Nu trebuie să fugim sau să ne panicăm

„Câinii reacționează la limbajul lor analog, adică prin spațiu și prin corp, și aceste elemente le folosesc pentru a reuși să îi îndepărtez. Mă fac mai mare, îmi ridic geaca în sus, arunc un obiect pe jos, bat din picior, fac o acțiune un pic mai amplă, fiind un pic zgomotos, dar nu panicat”, explică dresorul, la Antena 3. 

În cazul în care ne confruntăm cu un număr mare de câini, chiar dacă e greu, trebuie să rămânem calmi, nu să ne dăm înapoi. Trebuie să ne asigurăm spatele, să fim siguri că nu ne înconjoară. Încă un lucru extrem de important este să nu fugim și să nu arătăm o atitudine defensivă.  

„Fugă niciodată, și niciodată o atitudine defensivă. Cel mult stau pe loc, dacă nu devin un pic ofensiv. Niciodată nu mă dau în spate”, a mai completat acesta. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.