A început peste tot în lume cea mai frumoasă perioadă din an. Fiecare oraș s-a împodobit care mai de care mai frumos și se întrec în târgurile de Crăciun și bunătățile lor. Cu toate astea, chiar în capitală, Târgul de Crăciun pare că are mai mult rolul de a produce bani decât de a înveseli copiii. 

Banii încep să curgă încă din momentul în care vrei să pășești în interiorul locului amenajat de sărbătoare. Astfel că, anul acesta se va plăti taxă de intrare. Prețul biletului care asigură intrarea nelimitată la târg este de 5 lei dacă îl achiziționezi online și 7 lei direct de la casa de bilete. Noroc că măcar copiii sub 12 ani, cei mai dornici, de fapt, de aceste amenajări, au acces gratuit.

Omenii sunt indignați – „Aşa ceva e bătaie de joc”

Înaintăm înăuntrul târgului și a poveștilor cu Moș Crăciun. Mai mare ne va fi uimirea de prețurile bucatelor pregătite de ei, decât de frumusețea decorului care ne înconjoară. Pentru cei care vin pregătiți să guste din bunătățile de la Târgul de Crăciun din București, sfatul nostru e să treacă mai întâi pe la bancă.

Produsele s-au scumpit vizibil față de anii trecuți, iar Nicușor Dan a transformat sărbătorile de iarnă într-o afacere de sezon. Oamenii sunt foarte nemulțumiți atunci când vine vorba de aceste schimbări.

„Domnule primar fără inimă, aţi scumpit biletul pentru transportul în comun, aţi scumpit agentul termic, acum scumpiţi şi bucuria Crăciunului?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Ce suma hilară lasă românii la Târgul de Crăciun din București. Pentru o masă mai sățioasă trebuie să te împrumuți de bani
Instagram

Cât te costă să mănânci împreună cu familia la Târgul de Crăciun

O grămadă de mirosuri îmbietoare îți gâdilă nasul când ajungi la chioșcurile cu mâncare. Nu e de mirare că de poftă, ce să faci, scoți imediat banul din buzunar să îi cumperi copilului câte ceva. Însă, parcă nu te mai poți bucura de gusturile copilăriei când de banii aia săturai o săptămână toată familia.

Vedeta mâncărurilor este cârnatul în baghetă care te lasă fără 25 de lei în câteva minute. Și la fel de repede se duce și din stomac. De exemplu, pentru cei mai nonconformiști un burger american poate costa între 29 și 39 de lei, iar cei care se rezumă la unul sârbesc trebuie să scoată din buzunare suma de 20 lei. Cu toate că dacă mai dorești câte ceva în plus prețul va crește la 35 de lei.

Ce suma hilară lasă românii la Târgul de Crăciun din București. Pentru o masă mai sățioasă trebuie să te împrumuți de bani
Pixabay

Pe de altă parte, persoanele care doresc să cineze cu adevărat în cadrul târgului, pot mânca un wurst cu o porție de cartofi prăjiți, murături, o chiflă și sosuri, la suma de 60 de lei. Cu tot cu niște clătite la 10 lei bucata, un kurtos la 20 de lei și un pahar de vin fiert la 8 lei, o familie ar trebui să cheltuiască minim 200 de lei.