Iulia Albu nu are nevoie de prea multe prezentări. Fosta parteneră a lui Mihai Albu s-a făcut imediat remarcată pe scena mondenă de la noi. Extravaganța vestimentară și animalele de companie neobișnuite au transformat-o pe Iulia în unul dintre cele mai sonore nume de la noi din showbiz. 

Iulia Albu este una dintre cele mai asumate vedete. Aceasta s-a aflat mereu în poziția de critic și nu este de mirare că mulți colegi de breaslă nu o au la suflet. Iulia este stăpână pe sine, argumentează solid fiecare afirmație și nu se teme niciodată de confruntările față în față. Este foarte posibil ca aceste abilități să fie deprinse din timpul facultății.

Iulia Albu, la un pas de a deveni procuror

Cei care o văd pe Iulia Albu la TV nu ar intui niciodată ce studii a urmat aceasta. Contrar domeniului în care activează, vedeta a urmat studiile Facultății de Drept. Se pare că o carieră juridică nu i s-ar fi potrivit la fel de bine. Iulia a simțit asta și, tocmai de aceea, și-a urmat visul într-o altă specializare.

După ce a terminat Facultatea de Drept, Iulia Albu și-a testat la maxim imaginația și creativitatea. Vedeta s-a înscris la UNARTE, acolo unde a studiat „Moda”. Instinctul nu a înșelat-o. Cu pasiune și multă determinare, Iulia Albu a ajuns să fie cunoscută și apreciată la nivel național.

Iulia Albu nu s-a ferit niciodată să vorbească despre studiile ei și să recunoască că a ratat o carieră juridică. Din contră, aceasta îi încurajează pe toți cei care au astfel de inclinații să le urmeze cu mare încredere.

„Am terminat Facultatea de Drept, dar sunt avocat definitiv.(…) Da, am studiile necesare și este important ca în orice domeniu să ai studiile necesare, dar nu este suficient să ai doar studiul necesar. Trebuie să înveți continuu, să îți dorești foarte mult să ajungi într-un punct, să muncești pentru asta, să citești foarte mult, să fii critic tu cu tine.”, a declarat, mai demult, Iulia pentru Observator.