Doinița Oancea a ajuns cunoscută după rolul din telenovela „Inimă de țigan”, unde a interpretat personajul Minodora. În prezent, este una dintre actrițele apreciate de la noi și iubește ceea ce face. În adolescență tânără avea un alt vis referitor la cariera sa, iar viața a dus-o pe alte drumuri, înainte de a ajunge în zona actoriei.

Deși este una dintre actrițele apreciate pe care publicul abia așteaptă să o vadă pe scenă, aceasta a făcut alte studii. Doinița Oancea s-a pregătit să devină jurnalistă și chiar a urmat o facultate în acest domeniu. Aceasta a făcut cursurile la Facultatea de Jurnalism și Filozofie în cadrul Universității Spiru Haret.

Actrița și-a continuat studiile pe „Studii de Gen” la Central European Union din Budapesta, Ungaria. Când s-a întors, s-a angajat ca și asistent manager în cadrul unei companii, apoi a fost chemată la un casting. Anterior plecării la studii a lucrat în cadrul unei firme care organiza spectacole.

Sursa foto: Social media

Doinița Oancea a prezentat o emisiune

După finalizarea studiilor a înființat o firmă de PR, iar după telenovela „Inimă de țigan” a prezentat și o emisiune la Neptun TV. Aceasta și-a dat seama că televiziunea nu este pentru ea și nu ar putea să facă toată viața acest lucru. Totodată, nu ar putea să meargă la producători să le propună formate noi, astfel că a rămas doar cu actoria.

„Nu m-am dus în zona asta a jurnalismului. O singură dată a fost o chestie întâmplătoare, vezi tu cum Universul complotează, acum 3-4 ani am prezentat un matinal la Neptun TV. A fost prima și singura mea experiență de emisiune live, timp de două luni, pe o plajă. A fost foarte mișto, mi-a plăcut tare-tare, dar de atunci nu s-a mai ivit ocazia.”, a spus Doinița Oancea pentru Viva.