Reclamă

România se bucură de locuri unice în Europa, care au proprietăți vindecătoare. Într-o stațiune din țară se află ape minerale, lacuri sărate, nămol sau plante medicinală care sunt benefice pentru sănătate.

Locul despre care vorbim se află în județul Harghita chiar între munți. Băile Tușnad reprezintă o stațiune balneoclimaterică unde, pe lângă tratamentele de care te poți bucura, peisajele își taie respirația. Stâncile vulcanice sunt compuse din andezite, iar depunerile de calcar au apărut datorită efectelor produse de apele minerale.

Stațiunea Băile Tușnad este un loc ce merită vizitat

Aici se găsesc peste 48 de izvoare cu apă minerală, având temperaturi cuprinse între 18 și 24 de grade Celsius, care se pot folosi în cure interne sau externe. „Perla Transilvaniei” așa cum a fost denumită în trecut este vestită  și pentru gazele vindecătoare se străbat pământul. Încă din 1860 sunt exploatate apele Oltului ce curg sub formă de izvoare naturale.

Apele minerale de la Tușnad se și îmbuteliază, fiind găsită în supermarketuri. Ele traversează straturi de calcar ce sunt protejate de un strat impermeabil de lavă vulcanică. Procesul natural prin care s-a filtrat apa și s-a îmbogățit cu minerale este un proces de mii de ani. Tratarea apei minerale „Tușnad” se face într-o stație specială, unde se îndepărtează conținutul de fier.

Sursa foto: Social media

„La Tuşnad avem ca factori naturali de cură apa cu bioxid de carbon şi gazul sub formă de emanaţie naturală. Apa cu bioxid de carbon o folosim sub formă de baie individuală, emanaţia naturală de bioxid de carbon o folosim sub formă de mofetă. Mofeta este o încăpere sub formă de amfiteatru cu scări, iar în mijloc ies gazele acelea pe care pacienţii le inhalează. În locul în care Dumnezeu a lăsat această emanaţie de gaz omul a construit jur împrejur. În principiu, ca şi tehnică, se stă treptat. Se începe cu cinci minute şi se ajunge la o cură de 20 de minute.

Tot treptat, pacientul face cura mai întâi sus în amfiteatru, apoi coboară progresiv în timpul curei. Atât baia individuală, cât şi mofeta, deci bioxidul de carbon, fac vasodilataţie arterială, scad tensiunea şi îmbunătăţesc circulaţia. Acestea sunt principiile pe care ne bazăm noi în tratamentul pe care îl facem la Băile Tuşnad.“, a spus Marieta Motricală, medic primar în recuperare medicale din Băile Tușnad.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro